Szabó Magda: Az ajtó

Szabó Magda: Az ajtó c. regényéből készült előadás a Spirit Színházban, az ünnepek alatt! Szabó Magda Kossuth-díjas írónő mitológiai személyiséggé növesztett sepregető öregasszonyának története igazi világsiker. Hegyi Barbara a Spirit Emerence, Nagyváradi Erzsébet Annát, Perjés János a professzort és Nagy Enikő Sutut alakítja. Ünnepeld egy klasszikussal az év végét a Spiritnél!

Molnár Anna, a neves írónő és professzor férje Budára költözik. Ahhoz, hogy mindketten hivatásuknak élhessenek, szükségük van egy megbízható házvezetőnőre. A szomszédok és ismerősök a szemközti ház lakóját, egy kemény, dolgos, köztiszteletnek örvendő, ám egyben rettegett hírű asszonyt, Szeredás Emerencet ajánlják. Emerenc a vastag, bezárt ajtó mögött él. Molnár Anna előtt feltárul az ajtó, mely mögött Emerenc védi magányát és tehetetlen nyomorúságát.


A két asszony ismerkedéséről, bátortalan közeledéséről, egymásra utaltságáról és fokozatosan szeretetté alakuló kapcsolatáról szól a mű, melyre mindvégig rányomja bélyegét a közelmúlt történelme és az emberi méltóság tisztelete…

Az előadás két felvonásos.

Szereposztás:

Emerenc Hegyi Barbara
Molnár Anna Nagyváradi Erzsébet
Professzor Perjés János
Sutu Nagy Enikő

Dramaturg: Deres Péter

Díszlet: Spirit

Jelmez: Veréb Dia

Rendezőasszisztens: Kocsis Bea

Rendező: Czeizel Gábor

Előadások időpontja és helyszíne:

2018 december 25. (kedd) 15:00 Spirit Színház Jegyvásárlás
2018 december 25. (kedd) 19:00 Spirit Színház Jegyvásárlás
2019 január 26. (szombat) 15:00 Spirit Színház Jegyvásárlás
2019 január 26. (szombat) 19:00 Spirit Színház Jegyvásárlás
Forrás: Spirit Színház