Újévi Koncert a Budapesti Vonósokkal és Harcsa Veronikával 2019-ben Budapesten

A Budapesti Vonósok idén is egy különleges hangulatú újévi koncerttel várja a közönséget. A 2019-es újévi koncert vendége az egyik leghíresebb és legsokoldalúbb magyar jazzénekesnő, Harcsa Veronika.

Harcsa Veronika és a Budapesti Vonósok közös újévi koncertje önfeledt kikapcsolódást ígér az újév első napjára. Január 1-jén 17 órától a Corinthia Hotel Báltermében Hacsaturján, Debussy, Ravel, Sosztakovics és Gershwin dallamai csendülnek fel.

Az eredeti szépségében tündöklő nagy bálterem barokk mennyezet stukkóival és faldíszeivel impozáns helyszínt biztosít, hogy Budapesten is a bécsi újévi koncertek hangulatában kezdődhessen a 2019-es év. A repertoár összeállításakor a későromantika és impresszionizmus legnagyobb művei mellett helyet kapnak a szimfonikus jazz szülőatyjának darabjai is.

A Budapesti Vonósok kilencedik alkalommal rendezi meg a már hagyománnyá vált újévi koncertjét, amelynek a Corinthia Hotel csodálatos Bálterme ad helyet.

Harcsa Veronika a jazz mellett az elmúlt években egyre gyakrabban vállal fellépést klasszikus zenei repertoárral is, és több kiemelkedő hazai zenekarral közös fellépése után most először a Budapesti Vonósokkal is színpadra lép. Az énekesnő szenvedélyesen szereti a századforduló szerzőit, és a beszédhanghoz közelebbi, sotto voce énekhangja új arcát mutatja meg a jól ismert daloknak. A koncerten a klasszikus dalok mellett természetesen jazz örökzöldek is felcsendülnek (a majd fölösleges) a műfaj legismertebb szerzőitől.

Aram Hacsaturján: Keringő

Claude Debussy: g-moll vonósnégyes 2. tétel

Claude Debussy: Bilitis dalok

Bohuslav Martinů: Saltimbanque

Maurice Ravel: Don Quichotte a Dulcinée

Dmitrij Dmitrijevics Sosztakovics: Második keringő

George Gershwin: Lullaby, Someone To Watch Over Me, It Ain’t Necessarily So, Do It Again

Duke Ellingtont: Caravan, In a sentimental mood

A csokiszökőkút idén is az újévi koncert szünetének a középpontja lesz. A csoki és a gyümölcsök összhangja minden résztvevő fantáziáját megmozgatja, és jó kedvre derít.

Esemény: http://budapestivonosok.hu/koncertek/2019_ujev_harcsa_veronika