Európai Filmdíjat nyert a magyar koprodukcióban készült Még egy nap élet!

A szombat este Sevillában véget ért 31. Európai Filmdíjátadón magyar érdekeltségű alkotás is nyert Európai Filmdíjat. Az animációs film kategóriában a Még egy nap élet című lengyel-magyar-spanyol-német-belga koprodukció kapta az Európai Filmdíjat. A budapesti Puppetworks animációs filmstúdió közreműködésében készült animációs film világpremierje a cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában volt, majd San Sebastianban közönségdíjat nyert, a budapesti Anilogue-on pedig fődíjat kapott. A Még egy nap élet január 24-től látható országszerte a magyar mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

Varsó, 1975. Ryszard Kapuscinski kiváló veterán újságíró, idealista, a vesztes ügyek és forradalmak barátja. Az újságíró meggyőzi főnökét, hogy küldje Angolába, ahol véres polgárháború tört ki a század függetlenségének előestéjén. Az újságíró életveszélyes utazás során jut el a polgárháború közepébe, ahol szemtanúja lesz a háború mocskos valóságának, és felismer egy számára addig ismeretlen érzést, a tehetetlenséget.

A Még egy nap élet magyar koprodukcióban készült, elkészítésében a budapesti Puppetworks animációs filmstúdió is részt vett. A lengyel-magyar-spanyol-német-belga animációs film világpremierje Cannes-ban, a világ legrangosabb ‘A’ kategóriás filmfesztiváljának hivatalos programjában volt. Az animációs film azóta bejárta a világ filmfesztiváljait: a szintén ‘A’ kategóriás San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjban részesült, a budapesti Anilogue Animációs Filmfesztiválon fődíjat nyert.

A Még egy nap élet január 24-től látható országszerte a mozikban, forgalmazója a Vertigo Média.

MÉG EGY NAP ÉLET
Színes, feliratos lengyel-magyar-spanyol-német-belga animációs film
Rendezte: Raúl de la Fuente, Damian Nenow
Forgatókönyv: Raúl de la Fuente, Amaia Remirez, David Weber, Niall Johnson, Damian Nenow
Producer: Jarosław Sawko, Amaia Remirez, Ole Wendorff-Østergaard, Stefan Schubert, Eric Goossens
Animáció: Rafał Wojtunik, Rafał Kidziński, Dominik Wawrzyniak
Fényképezte: Raúl de la Fuente, Gorka Gómez Andreu
Vágó: Raúl de la Fuente
Varsó, 1975. Ryszard Kapuscinski kiváló veterán újságíró, idealista, a vesztes ügyek és forradalmak barátja. Az újságíró meggyőzi főnökét, hogy küldje Angolába utazik, ahol véres polgárháború tört ki a század függetlenségének előestéjén. Az újságíró öngyilkos utazás során jut el a polgárháború közepébe, ahol szemtanúja lesz a háború mocskos valóságának, és felismer egy számára addig ismeretlen érzést, a tehetetlenséget.
A Még egy nap élet magyar koprodukcióban készült, elkészítésében a budapesti Puppetworks animációs filmstúdió is részt vett. Az animációs film világpremierje Cannes-ban, a világ legrangosabb ‘A’ kategóriás filmfesztiváljának hivatalos programjában volt. Az animációs film azóta bejárta a világ filmfesztiváljait, a szintén ‘A’ kategóriás San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjban részesült. A Még egy nap élet a budapesti 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon fődíjat nyert, valamint Európai Filmdíjat kapott a legjobb animációs film kategóriában.
Eredeti cím: Another Day of Life
Hossz: 85 perc
Hang: Dolby Digital
Vetítési mód: DCI
Országos bemutató: 2019. január 24.
Forgalmazó: Vertigo Média
IMDB: www.imdb.com/title/tt2967856
Forrás: Vertigo Média
,