Kéknyúl – december 29., szombat 19.30, Akvárium, KISHALL

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl egyedülálló színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak. A zenekar az elmúlt tíz évben nagy ívet járt be, a kezdeti blues-jazz formációból mára egy négy lemezes, az összes jelentősebb fesztiválon fellépő, a Müpa nagytermében egész estés koncerteket adó együttes lett. Számos izgalmas produkcióval léptek fel a világ különböző pontjain, többek között Németországban, Marokkóban, Észtországban, Ausztriában és Romániában.           

Kéknyúl

A 10. születésnapját ünneplő Kéknyúl a jubileumi évét az Akváriumban zárja! Egyedi hangzású dalaikkal hívják táncra a karácsonyi vacsorákkal feltöltődött közönséget, amelyek közül már a készülő új albumról négy számot is hallhat a közönség. A zenekar teljes erővel készül a koncertre, számos dal újra lesz hangszerelve, továbbá meglepetés vendégekkel egészül ki a formáció az est során!

Jellegzetességük a Los Angeles-i származású Andrew Hefler szenvedélyes, karakteres éneke, Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs – védjegyének számító – Hammond orgonája, melyet kiegészít a hat másik egyenrangú muzsikus által szőtt izgalmas zeneszövet telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal. Az estét a magyar népdalokat friss, kreatív és lendületes módon feldolgozó Kodály Spicy Jazz nyitja.

Újdonság továbbá Premecz Mátyás zenekarvezető triója, melyben Gyárfás István és Jeszenszky György a társai. Az új formációval nemrég voltak egy héthetes erdélyi turnén, ahonnan sikerekkel gazdagodva tértek haza.

Kéknyúl zenekar tagjai:

Premecz Mátyás – Hammond, zenekarvezető

Andrew Hefler – vokál

Jász Andris – szaxofon

Badics Márk – dob

Mata István – basszusgitár

Kováts Gergő – bariton szaxofon

Csókás Zsolt – gitár

Puskás Csaba – trombita

Jegyek elérhetőek: https://akvariumklub.hu/jegy/checkout

 Forrás:  Kéknyúl