65-5= több mint 1 millió?

Elég sajátos matematika, mondhatnánk, a megoldás mégis helyes. A címbeni feladványhoz segítségként: a Filharmónia jogelődei kapcsán több mint 65 éve szolgálja a klasszikus zene szerető közönséget, de utal arra is, hogy a Filharmónia Magyarország az elmúlt 5 évben több, mint 1 millió hallgatónak szerzett örömteli pillanatokat országszerte hangversenyein. Egy ember életében még csak a kezdet, egy cég életében egy rövid történelem, ami öt év alatt zajlik. A Filharmónia Magyarország öt éves fennállása alatt számtalan élmény, örömteli, sikeres esemény volt, amire emlékeznek. Magyarország legjelentősebb koncertszervező cége öt esztendeje „Hozza közel a zenét” a falvaktól a nagyvárosokig minden korosztálynak. A jubileumi év kapcsán több programmal is ünnepeltek, december 11-én a Lánchíd Szalonban kiállítás is nyílik, a Filharmónia Magyarország 5 éve képekben címmel, mely január elejéig megtekinthető.

Az öt év alatt nézőszámuk 36%-kal, a koncertjeik száma 30%-kal nőtt. Olyan világhírű előadók hangversenyét hallhatták általuk országszerte, mint a Londoni Filharmonikus Zenekar, a Westminster Katedrális Kórusa, a The King’s Singers, Sebestyén Márta, Miklósa Erika, Ránki Dezső, hogy csak pár nevet említsünk a fellépők sorából. Az évek során a felnőtt és ifjúsági koncertek mellett szemináriumokat, nemzetközi versenyeket szerveztek, úgy, mint a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny, a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny, valamint a több évtizedes hagyományokra visszanyúló fesztiváljaik.

Az együttműködések fontosak, mi sem jelzi jobban, minthogy a jubileumi év sajtótájékoztatóján ünnepi keretek között írt alá a Filharmónia Magyarország együttműködési megállapodást a Budapesti Fesztiválzenekarral.  A korábbi évek együttműködésének sikerességére, a Budapesti Fesztiválzenekar azon szándékára, hogy minél több vidéki városban megjelenjen, valamint a Filharmónia országos hálózatára és évtizedes koncertszervezési tapasztalatára tekintettel, abban állapodtak meg, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar stratégiai partnere a vidéki bérletes koncertek megvalósításában a Filharmónia Magyarország. A közös együttműködésről szóló megállapodást kedden írta alá Erdődy Orsolya, a Budapesti Fesztiválzenekar megbízott ügyvezető igazgatója és Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Budapesti Fesztiválzenekar

A megállapodásnak köszönhetően, a Filharmónia Magyarország szervezésében a jövőben számos hangversenyen találkozhatnak a Budapesti Fesztiválzenekar művészeivel.

További információ: www.filharmonia.hu

Szervező: Filharmónia Magyarország Nonprofit kft. és a Budapesti Fesztiválzenekar

Forrás: Filharmónia Magyarország