Lenyűgöző eredmény: Európa második legjobb karácsonyi vására az Advent Bazilika!

Két év alatt hét helyet javított, a korábbi kilencedik helyről a dobogós, második helyre került az Advent Bazilika karácsonyi vásár a leglátogatottabb európai független utazási portál, a European Best Destinations közönségszavazásán. A magyar látogatók és a külföldi turisták bizalmának köszönhetően több, mint tízezerrel több szavazatot kapott, mint tavaly.

A nyolcadik alkalommal megrendezett Advent Bazilika rendezvény tavalyelőtt indult először a megmérettetésen, és tavaly már a negyedik helyen végzett épphogy lemaradva a dobogóról, Bécs mögött. Ezúttal sikerült a népszerű és nagy hagyományokkal rendelkező bécsi vásárt és Strasbourgot is megelőzve 2019 második legjobb európai karácsonyi vására címet megszerezni!

A jelöltek között egyedüli helyszínként induló Szent István tér és Zrínyi utca olyan klasszikus karácsonyi vásárokat utasított maga mögé, mint például a világ legrégebbi karácsonyi vásárának otthont adó Nürnberg, vagy az egyik legnépszerűbb turista célpontként ismert Prága.

A tíz nap alatt a világ minden tájáról, összesen 106 országból több mint 208 ezer szavazó adta le voksát, nagy többségük (66 százalék) Európából. Az Advent Bazilikára több, mint 26 ezer szavazat érkezett. A gratuláló levélből az is kiderült, hogy a szavazás 10 napja alatt a Google szerint ez volt a legkeresettebb weboldal a ’christmas market’ szóösszetételre.

A közönségszavazás és a nagyszerű eredmény lehetőség arra, hogy z Advent Bazilika a magyar fővárosra irányítsa az európai utazók figyelmét egy ilyen turisztikai szempontból kiemelten fontos időszakban. Tavaly decemberben csaknem háromszázezer külföldi turista látogatott el Budapestre, a vendégek jóval több, mint fele Európából érkezett. Decemberben általában is több európai vendég érkezik Budapestre, mint az év egyéb hónapjaiban. A szavazás eredménye újabb felhajtóerőt jelenthet a turizmus számára.

Az esemény ötletgazdái büszkék az eredményre! A püspöki támogatásnak köszönhetően, ehhez méltóan, különös gondoskodással készülnek a látogatók fogadására. Ezen a varázslatos közösségi téren továbbra is a családias hangulat a főszereplő!

Íme, az európai karácsonyi vásárok 2019-as top 10-es listája:

  1. Tallin (Észtország)
  2. BUDAPEST!
  3. Strasbourg (Franciaország)
  4. Bécs (Ausztria)
  5. Erfurt (Németország)
  6. Poznan (Lengyelország)
  7. Brüsszel (Belgium)
  8. Aachen (Németország)
  9. Prága (Csehország)
  10. Kolozsvár (Románia)

Az Advent Bazilika továbbra is viselheti, és minden kommunikációjában használhatja a European Best Christmas Markets TOP 5 címet és logót. A vásár szervezői köszönik a támogatást mindenkinek!

Forrás: Adventi Ünnep a Bazilikánál