Ismét „Környezettudatos karácsony” a Városháza parkban

Már lehet szavazni az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásáron kiállított környezettudatos karácsonyfa-installációkra. Kisiskolások pályamunkái díszítik idén is a Városháza park fényligetét. A Szabad Tér Színház és a FŐKERT Zrt. közös kezdeményezésében évek óta több száz kisiskolás és óvodás gyermek vesz részt. A program keretében a környezettudatos karácsonyfákat készítő csoportokat vendégül is látják a vásár hüttéjében, pályamunkáik pedig egészen 2018. december 28-ig láthatók majd a téli fesztivál attrakciójaként. A „Környezettudatos karácsony” programmal egyszerre hívják fel a figyelmet az összetartozás és a környezettudatosságra nevelés fontosságára, a legjobb pályaműveket pedig külön díjazzák a szervezők.

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. és a FŐKERT Nonprofit Zrt. idén is meghirdeti kisiskolás csoportok részére a „Környezettudatos karácsony” elnevezésű közös programját, melynek célja, hogy a gyerekek a környezettudatosság jegyében készüljenek a karácsonyra és megtanulják, hogy nemcsak a készen vásárolt ajándék lehet szép és értékes, hanem az is, amit maguk készítenek.

A gyerekek által, természetes anyagokból és újrahasznosítható eszközökből, hulladékokból készített stilizált karácsonyfákat idén is a FŐKERT biztosítja, a téli fesztivál attrakciójaként pedig mint kültéri installáció kerülnek kiállításra a budapesti Városháza parkban. A résztvevő gyerekcsoportokat a vásár hüttéjében műsorral és ajándékcsomagokkal látják vendégül. A legjobb pályamunkákat kivételes élményajándékokkal díjazzák a szervezők, a „közönségdíjat” pedig a fesztivál hivatalos Facebook-oldalán leadott szavazatok alapján ítélik oda. A szavazatokat december 17-én, hétfőn összegzik, az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2018. december 19-én, szerdán kerül sor a vásár hüttéjében. 

A pályázat díjai:

  • Állatkerti belépő, a Fővárosi Állat- és Növénykert felajánlásából 1500 darab, március végéig érvényes belépőjegy.
  • Strandlátogatás az osztály és kísérőik számára az október végén átadásra került Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőbe a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. felajánlásából.
  • 10 db ajándékcsomag BKK-s és MOL Bubis szóróajándékokkal, valamint 10-15 közlekedés iránt érdeklődő gyerek számára Futár Központ látogatás a Budapesti Közlekedési Központ felajánlásából.
  • Városnéző hajókázás a Duna Corso sétahajón egy iskolai osztály és kísérői (legfeljebb 30 fő) részére a MAHART PassNave Kft. felajánlásából.
  • 2 db ajándékutalvány (1 db óvodás és 1 db kisiskolás csoportnak), mely érvényes az egész nyertes díszítő csoport számára a Főnix, tűzcirkusz című műsor valamelyik előadására cirkuszpedagógiai foglalkozással egybekötve 2019. január 19. és március 10. között a Fővárosi Nagycirkusz felajánlásából.

A Szabad Tér Színház különdíja:
Színházjegy a Városmajori Szabadtéri Színpad egy vasárnap délelőtti matinéelőadására 2019. júniusában.

A FŐKERT Zrt. különdíja:
Meglepetés ajándékcsomag.

Szavazni a vásár Facebook oldalán lehet:

https://www.facebook.com/pg/AdventBudapesten/photos/?tab=album&album_id=1201313360024400

Forrás: Szabad Tér Színház