Totoro: A varázserdő titka (12) a Pólus Mozi Anime Filmklubban

2018. december 11-én, a Pólus Mozi Anime Filmklub következő egyszeri vetítésének alkalmából újra moziba kerül egy remekmű a Studio Ghiblitől, mégpedig Hayao Miyazaki 1988-asTotoro – A varázserdő titka című munkája.

A történetben Kusakabe úr és családja vidékre költözik, egy csodálatos környékre, amelyet rizsföldek és patakok tarkítanak. De amint azt a két kislány, Satsuki és Mei megállapítja, nemcsak a táj különleges látványosság, hanem az itt élő teremtmények is. Különféle házi és erdei szellemek ezek, s közülük a leghatalmasabb Totoro, egy barátságos szőrmók, hatalmas szájjal és bajusszal. Totoro barátjává fogadja a két kislányt, és számos csodálatos kalandot élnek át együtt. Hayao Miyazaki alkotása a maga furábbnál furább lényekkel benépesített világával és szeretetre méltó címszereplőjével méltán vált műfajának egyik legkedveltebb filmjévé.

Az animét a Pólus Mozi legnagyobb termében, 120m2-es mozivásznon vetítjük, digitálisan felújított kópiáról, eredeti (japán) nyelven, magyar felirattal.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/261677921182490/

Forrás: Pólus Mozi