‘A’ kategóriás fesztiválon nyert díjat a Remélem legközelebb sikerül meghalnod:)

Schwechtje Mihály első játékfilmje, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) a rangos tallinni filmfesztivál december 1-i, esti díjátadóján az gyerek- és ifjúsági szekció fődíját nyerte el.  

Szép hazai és nemzetközi sikereket ér el Schwechtje Mihály első játékfilmje, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod:). Az alkotás világpremierje augusztusban az ‘A’ kategóriás montreali filmfesztiválon (Montreal World Film Festival) az elsőfilmes versenyprogramban volt. Azóta az első magyar tini thriller többek között a cottbusi filmfesztiválon szerepelt, valamint meghívást kapott Észak-Európa egyetlen ‘A’ kategóriás filmfesztiváljára, Észtországba. A december 1-i, esti tallinni díjátadón a Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) a Just Film nevű, gyerek- és ifjúsági szekció fődíját nyerte el.

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) főszereplője, Eszter a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent neki, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj.  Muszáj szembenéznie tinédzser korosztályával, azok hiúságával és saját csapongó érzelmeivel. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) az első magyar tini thriller, egy online zaklatásba forduló szerelem, pattanásig feszült története.

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) szeptember 13-tól látható a magyar mozikban, s eddig közel 15 ezren látták.

A filmhez készült animációs teaser, film teaser, előzetes mellett megtekinthető egy részlet is a filmből. A film soundtrackje itt hallgatható meg.

Schwechtje az Aki bújt, aki nem című rövidfilmjével a napokban versenyben szerepelt a 6. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, előtte pedig az HBO Terápia című sorozatának harmadik évadában működött közre rendezőként, valamint számos kisjátékfilmet jegyzett már.

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készült, koproducerek Osvárt Andrea, Petrányi Viktória, Galambos Zoltán és Jancsó Dávid, forgalmazója a Vertigo Média.

Forrás: Vertigo Média
,