Élőkép Színház: SZALON – Szemelvények a Pirosruhások életéből

Fogadó-, vagy átjárószoba, bensőséges, elegáns vagy humoros. Életre kelt női szobrok variálható vörös karimás jelmezükben különböző archetípusokként jelennek meg. Absztrakt gesztusaikkal újra és újraformálják önmagukat – dámából koldussá, piroskából farkassá, takarítónőből húsevő virággá alakulnak. Astor Piazzola bandoneónra írt lélekemelően disszonáns dallamaira és más atmoszféra-teremtő harmonikazenékre szőnek sorsokat, jelenítenek meg groteszk helyzeteket, vagy alkotnak váratlan térkompozíciókat.

A Műhely Alapítvány által szervezett Inspiráció esten a Változás kapui c. etűdben 2002-ben debütált Pirosruhások azóta Budapest legkülönbözőbb terein és épületeiben jelentek meg, Pécsett, Szegeden, Miskolcon, Nyírbátorban és Bicskén vendégszerepeltek, és tavaly eljutottak a WSD2017 keretében még Taipeibe is! Az idei Élőkép-bemutatóban újabb arcaikra, sorstörténeteikre derül fény, humoros megnyilvánulásaikkal ünnepelhetjük az idei Luca napot.

Előadók: Luca Izabella, Tímár Dorka, Szalay Heni
Zene: Astor Piazzola, Accordion Tribes, Yann Tiersen
Zenei konzulens: Tankó Barnabás
Látvány, koreográfia: Bérczi Zsófia

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap, Sín Stúdió, Műhely Alapítvány, Bethlen Téri Színház

Külön köszönet: Terebessy Tóbiásnak, Bársony Júliának, Gyöngyösi Adriennek és mindazoknak, akik a Pirosruhások fejlődését egykor segítették!

Élőkép Színház: SZALON
Szemelvények a Pirosruhások életéből
vizuális mozgásszínház – bemutató

2018. december 13-án (csütörtök) 19.00
Bethlen Téri Színház

@ Anpis Wang