De jó így együtt

Decemberi kínálatunkban megtalálják kedvenc sorozataikat: a BarokkPlusz következő koncertjén az 55. születésnapját ünneplő Liszt Ferenc Kamarazenekarral Meláth Andrea és Hodos Dániel, a Fehér Ilona Hegedűverseny győztese lép színpadra. A barokk művek mellett két fiatal zeneszerző-hallgató Debussy-átiratát hallhatják.

Folytatódik a Fehéren feketén zongorás sorozatunk, a második koncerten Mali Emese Chopin, Debussy, Hummel műveket ad elő Steinway D-modell zongoránkon, így tisztelegve a 165 éves Steinway-gyár jubileuma előtt.

Színpadunkon minden hónapban teret kapnak tehetséges fiatalok is, a hónapban Baranyi Ferenc műsorában bemutatkoznak a Házy Erzsébet Nemzetközi Énekverseny döntősei operaáriákkal, operett- és musicalrészletekkel. Az esten megismerhetik Az évszázad Manonja című, nemrég megjelent Házy Erzsébetről szóló kötetet is.

Koncertet ad a Nemzeti Ifjúsági Zenekar címet viselő Anima Musicae Kamarazenekar Viva Italia! címmel, akik egy könnyedebb olaszos műsort válogattak össze, az est szólistája egy nemzetközi hírű fuvolaművész, Massimo Mercelli.

A még könnyedebb műfaj kedvelőinek ajánljuk a Budapest Ragtime Band koncertjét, akik most a gyerekekkel ismertetik meg a ragtime, a jazz műfaját egy vasárnap délelőtti koncert során.
A hatvanas, hetvenes évek magyar slágereit hallhatják a The Voice tehetségkutató műsorból ismert Weisz Viktor és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar műsorában, és hogy ne csak férfiak legyenek a színpadon, Berki Laura, Berki Sándor művészeti vezető lánya is színpadra lép.

A zene segít az ünnepekre hangolódásban, bízunk abban, hogy a Társaskör adventi koncertjei az otthonos, családi miliővel adnak egy kis pluszt a karácsonyi készülődéshez:

Hagyományainkhoz híven adventi koncertet ad a ház legrégebbi zenekara, az Óbudai Kamarazenekar, akik egy Beethoven-esttel készülnek, a koncerten fellép Oláh Vilmos hegedűművész.

A gyerekek is találnak karácsonyi programot: közös koncertezésre vár mindenkit Lakatos György fagottművész a Mozart Klub decemberi alkalmára, ahol minden bátor jelentkező eljátszhat egy darabot.

Az idei Társasköri karácsonyon Hutás Gergely hegedűművésszel és családjával, zenészbarátaival tölthetnek el egy jó hangulatú, meghitt estét zenével, versekkel, teával, forralt borral.  Kása Andrea

Bővebben a programokról itt olvashat: www.obudaitarsaskor.hu

Forrás: Óbudai Társaskör