Zoltán Lantos’s OpenSource lemezbemutató koncert

Lantos Zoltán együttese, az OpenSource, egy olyan, nehezen behatárolható irányzatot képvisel, amelyben a hegedű ritkán hallható elektronikus és groove-centrikus közegben szólal meg.

Lantos Zoltán © Jókúti György

Mindezt ellenpontozza és átjárja egyfajta meditatív minimalizmus, mélyen áthatva a keleti zenék gondolatiságával és spiritualitásával, miközben a ritmusszekció – DJ-vel és élő elektronikával kiegészülve – szinte táncolhatóvá teszi ezt a lebegést, valahol a kultikus szabadzene, a Dn’B, a Dubstep, a World Music, a Rock és a Nu Jazz határmezsgyéjén.

Ugyanakkor valójában semmiképpen sem eklektikus zene ez… Inkább egy organikus centrumból kiáramló, izgalmas, intellektuális játék és beavatás azon az ösvényen, amit ez a sajátságos hegedű-sound már évek óta alakít.

Lantos Zoltán kiváló partnerei fiatal de már ismert zenészek a magyarországi színpadokon és külföldön is. Az OpenSource vendégművészei között van Harcsa Veronika énekesnő, aki a zenekar 2018-as „Sonaris” c. bemutatkozó albumán működött közre, valamint a skandináv nu jazz legendái, Nils Petter Molvaer trombitás és Eivind Aarset gitáros.

Az OpenSource – nevéből is adódóan – „nyílt forrású” közös műhely kíván lenni, címkék és műfaji határok nélkül.

Lantos Zoltán’s OpenSource

LEMEZBEMUTATÓ KONCERT
Zoltán Lantos’s OpenSource 
Feat. Harcsa Veronika
SONARIS

Időpont: 2018. december 12. 20.30
Helyszín: Dürer Kert (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.)

Forrás: Zoltán Lantos’s OpenSource