A szenvedély Lola szerint – új bemutató a Fémben

Lehet komolyan venni a szerelmet, az elválást, az életet, ha egy piros orr ékesíti a színészt? Mindezekre választ ad a FÉM legújabb bemutatója, A szenvedély Lola szerint című bohócdráma.

© Fém Arts & Café

A Fém Arts & Café idei harmadik premierje a La Compagnie du Moment párizsi ősbemutatójának (La passion selon Lola) magyarra adaptált előadása. A francia bemutatóban Ingrid Marcq volt látható Lola szerepében, az előadást Anne Cornu és Vincent Rouche rendezte. (A budapesti bemutatón jelen lesz Ingrid is, aki igazi szenvedéllyel szurkol a magyar Lolának.)

© Fém Arts & Café

Ambrus Asma, akit Lola szerepében láthat a budapesti közönség, így mesél az előadásról: „Szeretem a Cirkuszt, a bohócokat. Egy időben úgy tűnt, ennek a műfajnak vége lesz, nem tudja felvenni a versenyt a gyorsuló, szenzációval teli világgal. Ám a cirkuszművészet képes a megújulásra! Ma, szerte a világon, telt házak előtt játszik az új cirkusz. A clown, a bohóc, pedig levált, és kis színházakban (Clown Theater) önállóan van jelen. Ahol nem csak gyermekeknek tartanak előadást, hanem felnőtteknek is. Nálunk, Magyarországon, mostanában kezd mindez kialakulni. Ilyen szempontból merész vállalkozás a FÉM Arts & Café-tól ez a produkciója. Már két éve beszélgetünk arról, hogy kellene egy felnőtteknek szóló bohó előadást létrehozni. Én évekkel ezelőtt részese lehettem két, sikeres, felnőtteknek szánt színházi bohóc előadásnak. Akkor mindez talán korai volt. Most újból belevágok.”

© Fém Arts & Café

Az egyórás előadás alapvető emberi kérdéseket feszeget: Mi a nő? Mi a szerelem? Mit keres Lola? S a kérdések spirálja magával ragadja Lolát, a bohóc megrészegül ebben a mozgásban. Mert Lola egy bohóc. Tragikus, nevetséges és elragadó, aki rájön, hogy az elhagyatottság közepette mindig is Lolára, saját magára vágyott.

© Fém Arts & Café

A szenvedély Lola szerint egy izgalmas vallomás a szerelemről, az elhagyatottságról, a kiszolgáltatottságról, önmagunk újra megtalálásáról, életről és halálról. Szeretem Lolát! Drukkolok neki!” – fogalmazott Ambrus Asma.

Ambrus Asma © Fürjes Viktória

Aki egy igazán különleges színházi csemegére vágyik, ne hagyja ki Lola sírós-nevetős szenvedéstörténetét. Mert okulni, tanulni, akár (jellem)fejlődni egy bohóc segítségével a legkönnyebb. Talán…!

Bemutató: 2018. december 7.
Fém Arts & Café
1056 Budapest, Váci utca 40. (bejárat az Irányi utcából)
www.femszinhaz.hu