Danubia talents – Liszt Ferenc Nemzetközi Zongora Tehetségkutató Rómában (2018. november 28. – december 1.)

2018. november 28. – december 1. között kerül megrendezésre a Római Magyar Akadémián (Falconieri Palota – Via Giulia, 1) a “Danubia talents” Liszt Ferenc Nemzetközi Zongora Tehetségkutató.

Franz Liszt (1811-1886), Hanfstaengl, Fotographie ca. 1860

A verseny célja a fiatal tehetségek felfedezése, zenei tanulmányainak elősegítése, ösztönzése, valamint a magyar kultúra, a méltán híres zenei hagyományok megismertetése és népszerűsítése.

A program 2018. november 27-én a Danubia talents mesterkurzussal kezdődik, amelyet Székely István és Kiss Julianna zongoraművészek tartanak.

2018. november 30-án, pénteken 20.30 órakor kerül sor a zongoraverseny díjátadására valamint a díjazottak gálakoncertjére.

Rintaro Akamatsu

A program záróeseményére, Danubia Talents – Casio Sound Tradition Festival Stage címmel szombaton 2018. december 1-jén, 18.00 órakor kerül sor, Rintaro Akamatsu japán zongoraművész közreműködésével.

Ez utóbbi rendezvény egyben a római Múzeumok éjszakája (Musei in musica, Roma) című igen gazdag rendezvénysorozat része is. Erre való tekintettel szombat este a Falconieri Palota 21. 00 óráig tárt kapukkal várja az érdeklődőket, akik megtekinthetik a a Palota galériáját valamint a Borromini termeket.

www.danubiatalenst.com
info@danubiatalents.com

Forrás: Római Magyar Akadémia