Olaszországban mutatja be látványos előadását a Recirquel – Századszorra olaszul kel életre A Meztelen Bohóc

November 23-27. között Olaszországban turnézik a Recirquel; ezúttal a világ számos országában komoly szakmai és közönségsikert aratott, A Meztelen Bohóc című produkciójával. A Magyarországon 2014-ben debütált egész estés újcirkusz-előadás a társulat legmonumentálisabb darabja, amelynek századik bemutatójára az olasz turné keretében kerül sor. A novemberi előadássorozat különlegessége, hogy a közönség olasz nyelven tekintheti meg a produkciót, melyet Vicenzában és Rovigoban összesen négy alkalommal adnak elő.

© Nagy Attila, Müpa

A Recirquel nagyszabású darabja, A Meztelen Bohóc, amely az utóbbi években bejárta többek között Franciaország és Izrael leghíresebb színpadait, ezúttal Olaszországban kel életre. A produkció különleges koreográfiájú magyar újcirkusz-előadás, melyben egyszerre van jelen az emberfeletti teljesítmény, a kifinomult mozdulatok és a melankolikus lírai érzékenység. A darabot 2017 januárjában Cannes-ban több mint 2400 néző előtt adták elő, ugyanazon év februárjában pedig héberül is bemutatkozott Tel-Avivban, az Izraeli Operaházban. Utóbbi páratlan sikerrel futott, több mint hétezren nézték meg.

© Nagy Attila, Müpa

A Magyarországon 2014-ben bemutatott produkciót, ami az évek során nem csak a közönség, de a kritikusok kedvencévé is vált, a társulat november 23-27. között két észak-olaszországi város színházában, Vicenzában és Rovigoban mutatja be. A turné során A Meztelen Bohóc századszorra kel életre a világot jelentő deszkákon, ezúttal olasz nyelven, a helyi közönség nagy örömére. A Recirquel Társulat alapító-művészeti vezetője, Vági Bence elmondta: korábban már francia, héber és lengyel nyelven is bemutatták a produkciót, s eddigi tapasztalataik szerint a nyelvtanulás mindenképpen megéri, hiszen a nézők nagyra értékelik a gesztust, hogy az anyanyelvükön láthatják az előadást, és sokkal intenzívebben élik is át azt.

© Nagy Attila, Müpa

A magyar közönség legközelebb december 3. és 31. között a Müpa Kultúr Kültér című programsorozata keretében találkozhat a Recirquellel: a társulat decemberben összesen 26 alkalommal mutatja be új, ünnepi hangulatú, formabontó előadását. A Kristály című produkció igazi műfaji csemege lesz, a Müpa előtt felállított cirkuszsátorban a közönség testközelből csodálhatja meg az artisták lélegzetelállító mutatványait, sőt maga is a cirkuszi tér részévé válhat.

A Meztelen Bohóc trailere az alábbi linken érhető el: https://vimeo.com/111877182

Forrás: Recirquel Újcirkusz Társulat