Larkin Poe – a blues-nővérek Budapestre jönnek

A két nővér, Megan és Rebacca Lovell lenyűgöző hanggal és játékkal hozza a zsigeri, amerikai blues-t. A lányok idén jelentették meg negyedik, Venom & Faith c. lemezüket, amellyel először Magyarországra is ellátogatnak, így aki igazi, déli gyökerű blues-ra vágyik, annak március 27-én a Dürer Kertben lesz a helye.

Larkin Poe

A georgiai testvérpár a tradicionális, déli gyökerű muzsika megszállottjai, akik hangszerelésükkel, dallamaikkal új életet hoztak a színtérre 2017-es Peach c. lemezükkel. Az albumot a Blues Zenei Díjátadón jelölték is a Legjobb Feltörekvő Előadó díjára. A Peach sikere nyomán a lányok igazán megtalálták a saját hangjukat, melyet az idén novemberben megjelent Venom & Faith őriz. A lemez címe a Honey Honey daluk dalszövegéből született, amiben a nővérek szerettek volna egyfajta déli, gótikus képet megfesteni: „A legutóbbi albumunk címe, a Peach egyfajta hódolat volt a georgiai gyökereink felé. Most, ezzel a lemezzel szerettük volna, ha a cím kifejezi a művészetünk kettősségét: kemény gitárok és szelíd ének, tragikus és örömteli pillanatok, szent és profán”- mondják.

És bár a Larkin Poe nem lépi át a tradicionális műfaj határait, mégis, a Venom & Faith számaiba sikerült olyan díszítéseket belecsempészniük, mint egy kis pop hatás, rock és soul dobminták vagy éppen hip-hop elemeket, miközben érzelmileg egy erős, rezonáns anyagot sikerült letenniük az asztalra.

A nővérek nem kicsiben játszanak: zenéltek már többek között a Glastonburyn és a Lollapaloozán, és olyan zenészek társaságában szerepeltek a Grammy-díjas producer, T Bone Burnett lemezén, mint Marcus Mumford, Elvis Costello, Jim James vagy éppen Taylor Goldsmith és Rhiannon Giddens.

Most azonban rajtuk a sor, hogy bizonyítsanak és a negyedik lemezük kapcsán a Lovell-lányok úgy érzik, sosem voltak magabiztosabbak a hangjukban, a történetükben, önmagukban.

New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
Larkin Poe (US)
Helyszín: Dürer Kert
Időpont: 2019. március 27. 19:30
Jegyárak: 3.200 / 4.000 Ft
Elővétel: péntek 10:00-től, ezen a jegylinken: https://tixa.hu/larkinpoe2019_durerkert
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/195539001365206/

Larkin Poe
www.larkinpoe.com

Forrás: New Beat