Katalizátor – tudományos sorozat premier a Da Vinci TV-n

Milyen változásokat hozhat a jövő? Létezik olyan katalizátor, ami meggyorsítja ezeknek a változásoknak a folyamatát? Hogyan avatkozhat be a tudomány az emberiség ugrásszerű fejlődésébe? November 21-től minden szerda este Katalizátor a Da Vinci TV-n!

Olyan újítások, technikai újdonságok korát éljük, amelyekről nagyszüleink talán álmodni sem mertek. Az egyik nagy informatikai cég például olyan számítógépes rendszer kidolgozásán munkálkodik, amelynek segítségével finomabb, ízletesebb ételeket készíthetünk. A számítógépes algoritmusok képesek lesznek feltárni az ételek kémiai kombinációit, ez segíti őket abban, hogy a tökéletes harapnivalót megalkothassák.

A felfedezésekben, újítások, áttörések megalkotásában számtalan kutató, tudós vesz részt.  Az, hogy ők miket alkotnak, nagyban befolyásolta agyuk működése. Ezt a zseniális számítógépet viszont sok tényező irányítja, és ezek között egyik legfontosabb az alvás – számos alváskutató elemezte már ezt a folyamatot, vizsgálták hatását az idegrendszerre.

Az idegen életformák kutatása szintén a science-fiction irodalmat idézi. Az asztrobiológia vagy a biokémia felfedezései új irányokat adhatnak a földönkívüli élet kutatásának.

Lehetne még hozni számos példát, amelyek fantasztikusnak tűnhetnek, mégis valóságosak. A Da Vinci TV Katalizátor című országos bemutatója a legújabb érdekességeket, hihetetlennek tűnő kutatásokat, nemzetközi fejlesztéseket hozza el a nézők számára, minden szerdán 21:00 órakor.  A Katalizátorban folyamatosan új dolgokat fedezhetünk fel világunkról. A Da Vinci mottója az észrevétlen tanulás. Ez az új, inspiráló program, melynek készítői tudományos újságírók, a csatorna tematikájának megfelelőn szórakoztat és tanít egyszerre.

Forrás: De Vinci Learning