Exkluzív hagyomány

A 2019-es évet a századforduló hangulatában nyitja meg a Pannon Filharmonikusok tradicionális díszhangversenyén. 

Évtizedes hagyomány Pécs és a pécsiek számára, hogy az újév második napján díszbe öltözteti a Pannon Filharmonikusok a Kodály Központot és egy pezsgős, meglepetésekkel tűzdelt estére várja a közönséget, hogy együtt ünnepeljék a következő esztendőt.

Az exkluzív díszhangverseny idei műsora a századforduló monarchiáját idézi meg és az egykori császárfővárosba, Bécsbe, az újévi koncertek hazájába invitálja a nagyérdeműt. A program elmaradhatatlan részei az emblematikus Strauss keringők, és a „pécsi tapstól” hangos Radeczky induló. Az est vendégművésze a Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművész, Kelemen Barnabás, aki játékával minden bizonnyal elvarázsolja majd a hallgatóságot. A pezsdítően üde hangulat biztos záloga pedig a zenekar vezető karmestere, Bogányi Tibor.

Szavazza meg, ki legyen a legkedvesebb muzsikus! A díszhangverseny után egy zártkörű fogadás keretében derül fény arra, kit választott a Pannon Filharmonikusok közönsége a legkedvesebb női és férfi muzsikusnak. A szavazás hagyományosan december 1-jén veszi kezdetét, a voksok személyesen a zenekar koncertjein, valamint az Újévi Díszhangverseny szünetében adhatóak le a jegypénztárnál kihelyezett szavazóládában, de január 2-ig az ertekesites@pfz.hu e-mail címre is elküldhetők.

A megválasztott muzsikusok megtisztelő cím mellett értékes ajándékban is részesülnek. A legkedvesebb női muzsikus a DORO ékszerüzlet felajánlásából egy különleges ékszert vehet át, a legkedvesebb férfi muzsikus pedig két éjszakára szóló, kétszemélyes hétvégét nyer, mely az ország bármely Danubius Hotels Group szállodájában felhasználható.

Az év legrangosabb társadalmi eseményeként számon tartott hangversenyen évről évre teltház előtt lép színpadra a város szimfonikus zenekara. Jegyek korlátozott számban még elérhetők a Kodály Központ jegypénztárában és online a jegymester.hu oldalon IDE kattintva.

Forrás: Pannon Filharmonikusok