Az illuminátorok nyomába eredne, vagy inkább a kódexek titkait fedné fel? – Nyitott könyv – nyílt nap az Országos Széchényi Könyvtárban

Páratlan corvina gyűjteménnyel ünnepli alapításának 216. évfordulóját az Országos Széchényi Könyvtár. A nemzeti könyvtár nyílt napján, november 24-én mindent megtudhat Mátyás király világhírű könyvtáráról.

Sőt, egy kis időre a budai műhely alkotója lehet és kódexrestaurátoraink segítségével a kézműves könyvkötést is kipróbálhatja.

A nemzeti könyvtár történetében még nem volt példa arra, hogy egyszerre 65 corvina legyen látható Mátyás király könyvtárából. Az Országos Széchényi Könyvtár alapításának évfordulóján exkluzív tárlatvezetéseken keresztül ismerheti meg többek között a New Yorkból, Párizsból, vagy a Vatikánból érkezett kódexek történetét.

Ám nem csak a felnőttekre gondolunk, a Ramazuri Bábszínház Itt a király hol a király? – avagy Mátyás, az álruhás igazság című mesejátékán keresztül a legkisebbek is az udvari életbe csöppenhetnek, Lóri bácsi meseműhelyében pedig a királyról szóló további izgalmas kalandokat ismerhetnek meg, miközben a Csíki Család Kézműves Műhelyével alkothatnak.

A gyerekeket célozza meg a Miniátort Budára! című rajzpályázatunk is,  ahol azt a legrátermettebb ifjú miniátort keressük, aki megfesti az uralkodó legkirályibb cselekedeteit.

Időpont: 2018. november 24., 9.30-20.00

Cím: Országos Széchényi Könyvtár

1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6.

Budavári Palota „F” épület

(Megközelíthető a Dózsa György térről gyorslifttel vagy a 16-os, illetve a 16/A busszal a Dísz tér és az Oroszlános Udvar felől.)

Az eseményre a sajtó képviselői a következő e-mail címen regisztrálhatnak: press@oszk.hu

Forrás: Országos Széchényi Könyvtár