Adjunk együtt! – Indul a Paloma jótékonysági akciója

A Paloma művészudvar és közösségi bemutatótér alkotói nagyszabású jótékonysági akcióba kezdenek november 19-én – gyerekjátékokat gyűjtenek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza – Zuglói Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekek számára, hogy így tegyék szebbé, vidámabbá és boldogabbá a kicsik karácsonyát. 

Paloma művészudvar

A Paloma művészudvar alkotói összefogtak azért, hogy az adventi időszakban, az ünnepek közeledtével segítséget nyújtsanak azoknak, akik igazán rászorulnak erre. 2018. november 19. és december 19. között nagyszabású jótékonysági akcióba kezdenek: gyerekjátékokat gyűjtenek szegény családok gyermekei számára a közösségi bemutatótérben (Paloma művészudvar, 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16. belső udvar), hogy azoknak a gyerekeknek is szebbé tegyék a karácsonyt, akiknek még az évnek ebben az időszakában is kevesebb ajándék jut. Az összegyűlt játékokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza – Zuglói Családok Átmeneti Otthona kapja, ahol 26 család mintegy 80 gyermekkel él. Az intézmény otthonukat vesztett, krízishelyzetbe került családoknak nyújt menedéket és lehetőséget életük újra kezdéséhez.

A Paloma arra kér mindenkit, hogy ha vannak az otthonaikban olyan jó állapotban lévő gyerekjátékok, amelyeket már nem használnak, hozzák el az akció ideje alatt, hogy azok az otthonban lakó családokhoz kerülhessenek. A gyűjtés során az adományok bármelyik alkotóteremben leadhatóak.

A művészudvar honorálja a felajánlók támogatását – a gyerekjátékokért cserébe minden adományozót egy 15%-os Paloma kuponnal lepnek meg, ami a Paloma művészudvar alkotóinál levásárolható.

Legyél jó, tegyél jót! Támogass te is egy jó ügyet, támogasd a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza – Zuglói Családok Átmeneti Otthonát egy-egy gyerekjátékkal! Adjunk együtt, hogy minél több gyereknek lehessen igazán szép a karácsonya!

#adjunkegyütt

Paloma

A PALOMA művészudvar és közösségi bemutatótér 2014 májusa óta működik a belváros kellős közepén, a patinás Wagner házban, azzal a céllal, hogy a designt, a képző-­ és iparművészetet, valamint a kézművességet népszerűsítse. Jelenleg több mint 40 kézműves, képzőművész és designer munkái láthatóak az udvarban, ahol a látogatónak arra is lehetősége nyílik, hogy személyesen találkozzon az alkotókkal. A Paloma alkotói: a Cellunett design, a Coquette, Domonkos Bernadett, az Evetke wear, a Freshka, a Giranelli, a Gypsy dream, a Handrea design, a HAYKA – wood / hand made with care & love, a HUNcut design, a JUCO design, a Kontur Fashion, a MAKE design, a Moha design, a Moringa, a My art jewels, a My skin, a New accent, a Növénysuli, a Papetri paperworks, a Pinkponilo, Püspök Anita, a Repityke, Roth Anikó, a SEra DSGN Jewelry, a Silk and more, a Sonette workshop, a sulyan design, Szabó Judit, a Sziráczki Glass, Vadjutka és a White Lemon.

Facebook: www.facebook.com/PalomaBudapest

Web: www.palomabudapest.hu

Zuglói Családok Átmeneti Otthona

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza – Zuglói Családok Átmeneti Otthonában krízishelyzetbe került, otthonukat vesztett családok élnek, összesen 120 ember, köztük mintegy 80 gyermek. A fő épületben 16 családról gondoskodik a karitatív szervezet, emellett 5 anyaotthoni férőhellyel rendelkeznek, valamint 5 család külső férőhelyen él lakásokban. A Zuglói Családok Átmeneti Otthonában a szabályozás értelmében egy, maximum másfél évet tölthetnek el a családok.  A lakók a lakhatásért havi térítési díjat fizetnek. A családokat családgondozók – és a gyermekekre koncentrálva – gyermekgondozók segítik, emellett fejlesztőpedagógus, pszichológus és jogász is dolgozik az intézményben. A gyermekekkel számos önkéntes foglalkozik, akik korrepetálást tartanak, kirándulásokat szerveznek, játékesteket rendeznek nekik. Az intézmény célja, hogy a rendelkezésre álló idő alatt a családok újraépíthessék az életüket: a szülők biztos munkahelyet találjanak, kiszámítható jövedelemmel rendelkezzenek, és lakhatási gondjaik megszűnjenek, a gyerekek pedig beilleszkedjenek az iskolai közösségbe és továbbtanulhassanak.

Web: https://maltai.hu/szatmar

Forrás: Paloma
, ,