TERENCE BLANCHARD E-COLLECTIVE (USA) – „LIVE” lemezbemutató koncert!

Terence Blanchard az egyik legjelentősebb élő jazz trombitás, aki a ’80-as években a Lionel Hamtpon Orchestrában, majd a sokak által mai napig jazz-etalonnak számító Art Blakey Jazz Messengerben kezdte pályafutását. A ’80-as évek önmagában talán nem is hangzik izgalmasan, hacsak nem vesszük figyelembe, hogy Blanchard előbbi zenekar esetén középiskolás korában, utóbbi formációban pedig húsz évesen kezdte meg működését. A lehető legmagasabb fokon lévõ ugródeszkáról elrugaszkodva később a frenetikus Donald Harrisonnal alapították meg szerényen, saját magukról elnevezett zenekarukat, majd nem sokkal késõbb szóló karrierbe kezdett. Zeneszerzői munkásságát számos saját szerzemény mellett több filmzene is meghatározza. Pályája során a kritikusok állandó ünneplése által övezve több mint harminc koronggal ajándékozta meg rajongóit. Albumain a legnagyobb nevek működtek közre. 2005-ös, két Grammy-díjra is jelölt Flow című lemezének Herbie Hancock volt a producere.

Terence Blanchard

2005-ben McCoy Tyner, Gary Bartz, Christian McBride és Lewis Nash társaságában elnyerte a legjobb instrumentális albumnak járó Grammy-díjat, Tyner Illuminations címû lemezével. A különböző, főként a straight-ahead és hard-bop stílusokban tett sikeres látogatások után legutóbbi, Blue Note Records-nál megjelent Breathless címû albumát, a groove-os, funk-os, RnB-s E-Collective formációjával rögzítette. A Grammy-díjas trombitás egy interjúja során mikor rendkívüli, filmzenékkel szerzett sikereirõl faggatták árulta el, hogy számára a legnagyobb örömet minden elismerés, díj vagy akár stadionnyi tömeg elõtti fellépés ellenére is a klubkoncertek jelentik. Ennek lehetünk részesei november 21-én a Budapest Jazz Clubban, ahova az öttagú Terence Blanchard E-Collective érkezik, hogy megismételje két évvel ezelőtti emlékezetes koncertjét. A formáció ezen az estén nemcsak a 2015-ben hangos sikert arató Breathless korongról játszik, hiszen idén Live címmel egy új lemezük is megjelent, mely hét vadiúj dalt tartalmaz. A november 21-i koncert így egyben ennek az anyagnak az első hazai bemutatója.

Terence Blanchard – trombita, Charles Altura – gitár, Fabian Almazan – zongora, David Ginyard, Jr. – basszusgitár, Oscar Seaton – dob

Helyszín: BUDAPEST JAZZ CLUB

Időpont: 2018.11.21. 19.00 / 21.00

Jegyár: 6.900 HUF

Forrás: BJC