Maradjunk annyiban – életigenlő, érzékenyítő előadás a Kisszínházban

Szalay Kriszta 5 napot töltött az utcán, hajléktalanok között, saját bőrén tapasztalva meg a kitaszítottságot, átélve az utcán élők mindennapi nehézségeit. Tapasztalatait interaktív monodráma formájában állította színpadra. A darabot november 28-án 19 órától láthatják a nézők a Kisszínházban.

„Egy 26 éve az utcán élő hajléktalan nővel hallottam riportot. Feltöltötte a lelkemet ez a csodás asszony. Ezzel a színházi estével szeretnék mindenkinek erőt adni. Számítok a nézőkre, játékosan, interaktívan részt lehet venni az előadásban, mindjárt a díszlet összeállításában is.” – mondja Szalay Kriszta, aki öt napig a saját bőrén is megtapasztalta, milyen kikerülni az utcára.

A Maradjunk annyiban című darabot a 26 éve az utcán élő Lakatosné Jutka élettörténete inspirálta. A szerző monodrámájában a 60-as évektől kezdve beszél az intézetbe tett gyermekek sorsáról, illetve a rendszerváltás eredményezte szegénység, hajléktalanság terjedéséről és persze egy csodálatosan erős asszonyról, kiegészítve az általa megtapasztalt utcán töltött idő történeteivel: többek között, ahogy átnéztek rajta az emberek, és hogy egyik nap sem jutott be a női hajléktalanszállóra.

„Az előadással célom erőt adni azoknak, akik a hétköznapokban, bár meleg otthonban élnek, mégis panaszkodnak, s nem találják az élet örömeit. Az előadás képességet ad az életigenlésre.”

Részletek: http://szinhaz.szeged.hu/szindarab/maradjunk-annyiban/

Az előadásra jegyek válthatók a Szegedi Nemzeti Színház jegyirodájában (Stefánia 6.) és a szinhaz.szeged.hu weboldalon.

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház