Médicis-díjas lett a Müller Péter Sziámi és fiai által fordított A Mars Klub a legjobb külföldi regény kategóriában!

A Médicis-díjat 1958-ban alapította Gala Barbisan és Jean-Pierre Giradoux Franciaországban.1970-től új kategóriaként egy külföldi könyvet is kitüntetnek (Prix Médicis étranger) minden év novemberében.

Rachel Kushner A Mars Klub című regénye november 5-én jelent meg magyarul (fordította Müller Péter Sziámi, Müller Máté, Müller Brúnó Noé) az Athenaeum Kiadó gondozásában.

A főszereplő Romy Hall, egy kaliforniai női börtön lakója, huszonkilenc éves. Harminchét év múlva, ha engedélyezik, megkezdheti a második életfogytiglant. Merthogy ennyire ítélték: „Két, egymást követő életfogytra. Meg még hat évre.” A gyerekét soha nem láthatja, nem is tudhat róla. Ez a törvényes közöny válasza San Francisco kábszeres, szexmunkás életeire. A Mars Klub lapjain egy ismeretlen világ tárul elénk, börtönfalakon innen és túl.

Rachel Kushner 1968-ban született, jelenleg Los Angelesben él. A kétezres évek nagy felfedezettje, három regényét, amely díjak és elismerések sorát kapta, eddig tizenhat nyelvre fordították le.

Bátor, együttérző, finom munka, semmi cukormáz, megannyi tiszta erőből bevitt gyomros.
Margaret Atwood a Twitteren

Harmadik, gazdag szövetű regényével Kushner bebizonyította, hogy egyike a 21. század nagy amerikai regényíróinak.
Entertainment Weekly

Kushner A Mars Klub megrendelhető itt.

Olvass bele itt.

Forrás: Athenaeum Kiadó