333 éve született Johann Sebastian Bach – Nagy Ervin különleges zongorajátékával emlékezik a mesterre

333 éve született Johann Sebastian Bach, a barokk zene nagymestere. Ebből az alkalomból az ő tiszteletére tart koncertsorozatot a Nemzeti Ifjúsági Zenekar 2018-2020 címmel kitüntetett Anima Musicae Kamarazenekar. A zárókoncerten – november 23-án – Nagy Ervin zongoraművész is fellép a Régi Zeneakadémia Kamaratermében. Nagy Ervin a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott Nádor György és Kurtág György növendékeként. Fellépett már szerte Európában, az Egyesült Államokban és Japánban. Olyan zenekarok élén játszott, mint az Academy of London Chamber Orchestra, a Mozarteum Orchestra of Salzburg, és a Fort Worth Symphony.

A három Bach-művet felsorakoztató esten a mester 5. (D-dúr) brandenburgi versenye, A-dúr zongoraversenye, valamint 2. (h-moll) zenekari szvitje hangzik el. Nagy Ervin mellett közreműködik még Dinyés Soma (csembaló) is.

Az Anima Musicae Kamarazenekar a hazai koncertélet egyik legdinamikusabban fejlődő együttese, amely fontosnak tartja, hogy koncertjein a klasszikus zene üzenete minél több fiatalt érintsen meg, ezzel is segítve egy új, a klasszikus értékeket befogadni képes generáció kialakítását. Ennek céljából a koncerten Dinyés Soma művek közötti ismertetői teszik teljesebbé a Bachról alkotott képet.

Időpont, helyszín:
2018. november 23. (péntek), 19:00, Régi ZAK Kamaraterem

Forrás: Anima Musicae Kamarazenekar, Fotókredit: Nagy Ervin archív