Irán ezeregy arca – Kocsis András Sándor könyvének bemutatója

Kocsis András Sándor IRÁN ezeregy arca című könyv bemutatója 2018. november 9-én, pénteken, 17 órakor az Örkény István Könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István krt. 26.).

Köszöntőt mond: Gholamali Rajabi Yazdi iráni nagykövet

A könyvet bemutatja: Varga Sinai Gizella Iránban élő festőművész és Dr. Sárközy Miklós iranista, történész, egyetemi docens, a Magyar–Iráni Baráti Társaság elnöke.

Irán hagyományosan nem gyakori úticélja a magyaroknak. Vajon miért van ez így, talán mert messze van? Valójában nincs is olyan messze: az a 3000 kilométer távolság legyőzhető 6 óra alatt. Mert drága? Iránban nem különösebben drága az élet, itthoni árainkat semmiképp sem szárnyalják túl az ottaniak. Mert az irániak zárkózottak? Soha kedvesebb, közvetlenebb, vendégszeretőbb emberekkel nem találkoztam. Mert nem ismerjük igazán? Sokkal inkább erről van szó. Perzsia – Irán régi neve – városai és tájai nem nagyon ismertek honfitársaink számára.

Többek között ezért is született ez a könyv: hogy, legalábbis részben, megosszam azokat a csodálatos vizuális, intellektuális és érzelmi élményeket, amelyeket iráni útjaim során szereztem, és az általam készített fotókkal közelebb hozzam ezt a lenyűgöző építészeti remekművekkel bíró ősi kultúrát és civilizációt. (Kocsis András Sándor)

A szerző a vetítéssel egybekötött bemutató után dedikálja a könyvét, amely a helyszínen kedvezményesen vásárolható meg.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

Forrás: Kossuth Kiadói Csoport