Száraz November a Magyar Színházban is – Tölts, inkább időt!

A Magyar Színház és a KÉK PONT Alapítvány stratégiai együttműködök lettek a Száraz November kampány kapcsán.
A KÉK PONT Alapítvány tavaly hirdette meg a Száraz November programot amikor is több ezren vállalták, hogy nem isznak alkoholt. Dávid Ferenc a program felelőse arról beszélt, hogy nem az absztinencia a cél, hanem az, hogy az emberek felfogják az alkoholhoz fűződő viszonyukat és azt is, hogy egy hónap nem ivás után akár folytatni is lehetne ezt az életmódot.

Egy hónapot egyébként mindenki kibír és ha már benne van, lehet, hogy többet is.

Ahhoz, hogy ez a november 1-én kezdődő száraz mentál-fitnesz jól alakuljon az alkoholt kiváltó alkohol nélküli élményekre van szükségük azoknak, akik részt vesznek benne.

Erre az egyik legjobb megoldás a színház.

A Magyar Színház tavaly tavasszal mutatta be Háy János: Utánképzés, ittas vezetőknek című keserű komédiáját. Az előadást most novemberben kezdi el újból játszani a színház lehetőséget teremtve arra, hogy azok, akik a Száraz November és a KÉK PONT Alapítvány ajánlására jönnek a színházba, kitűzőt kaphassanak és autóra ragasztható matricát vehessenek.

Az Utánképzés, ittas vezetőknek olyan emberekről szól, akiknek ittas vezetésért elvették a jogosítványát, és háromnapos csoportterápián kell részt venniük. Ismerős arcok, ismerős sorsok és történetek kerülnek a nézők elé. annyira, hogy szinte bármelyik néző, bármelyik pillanatban helyet cserélhetne a színpadon játszó színészekkel. Nem jönne senki sem zavarban, mindenki tudná folytatni a következő mondatot. Felelősségeltolásban, másokat hibáztatásban, önfelmentésben a legjobbak vagyunk.
Ezzel nem azt állítjuk, hogy mindenki iszik, de nehezen állíthatnánk ennek az ellenkezőjét. Az alkohol még akkor is probléma, ha nincs alkoholprobléma.

Az előadást gyomorkeserű komédiának hirdeti a színház, de mivel alkoholt nem tartalmaz, kiválóan alkalmas a Száraz November hosszúnak tűnő óráinak kitöltésére.

A Száraz November alatt töltsön mindenki inkább időt!

Magyar Színház: http://pestimagyarszinhaz.hu/utankepzes-ittas-vezetoknek/
Száraz November: https://www.facebook.com/events/330750201025785/

Forrás: Magyar Színház