Gerevich József: Szerelmek, múzsák, szeretők – Teremtő vágyak 3.

Gerevich József Szerelmek, múzsák, szeretők – Teremtő vágyak 3. című könyvének bemutatója 2018. november 8-án, csütörtökön, 18 órakor a Magyar Nemzeti Múzeum Pollack-Csarnokában (1088 Budapest, Múzeum krt.14-16.).

Az est moderátora Németh Attila, a Pszichiátriai Szakmai Kollégium elnöke.

Résztvevők: Plesznivy Edit, művészettörténész, Martos Gábor, művészeti író Gerevich József, a könyv szerzője

„Gerevich József – mint pszichiáter és pszichoanalitikus – művészek sorsát és konfliktusát, szerelmét és elválását, sikereit és tragédiáit mutatja be belülről és művészetükön keresztül. Sokakban felmerül a kérdés: ki van a vászon mögött? Mi dolgozik a művészben az alkotáskor? Minderről, vágyteljesítésről, kölcsönös függőségről, eltaszított múzsákról és művészekről, önvizsgálatról és a boldogság kikötőjéről szóló csoportosításban olvashatunk, ahol nem csupán az élettörténet és lelki világ finom rajzait élvezhetjük, de az alkotáshoz vezető utat is.” (Hardi István)

„A Teremtő vágyak harmadik kötetét az is kezébe veheti, aki a korábbiakat nem ismeri, önálló olvasmányként is bőven szolgál meglepetéssel. A rövid esszék egy-egy műből kiindulva sorsokat tárnak elénk. A szerelmi frusztrációtól a boldogság egyéni útjaiig, vágyteljesítéstől a szex nélküli szabad szerelemig. Tragikusan fiatalon elhunyt múzsák és alkotók mellett elképesztően hosszú és gazdag életpályák; változó tartalommal és kvalitással, publicitással…” (Sárosdy Judit)

A szerző a bemutató után dedikálja a könyvét, amely a helyszínen kedvezményesen vásárolható meg.

Forrás: Kossuth Kiadói Csoport