10 magyar művész kiállítása a New York-i Lincoln Centerben – A Hungary Emerging program kiállítása a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett vendégeskedésének nyitóestéjén mutatkozik be

A Magyar Foundation of North America örömmel jelenti be, hogy a New York-i Magyar Kulturális Központtal való együttműködés keretében a 2017-2018-as Hungary Emerging program kiállítása is bemutatkozik október 30-án a Lincoln Centerben a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett társulatának amerikai vendégeskedésének első estéjén.

Batykó Róbert

Bíró Dávid

Az amerikai közönség összetett és lenyűgöző ízelítőt kaphat Magyarország képzőművészeti, zenei és kulturális tehetségeiből, azáltal, hogy a Hungary Emerging program kiállítása a magyar kultúra két ilyen prominens képviselője mellett kerül bemutatásra.

Fajgerné Dudás Andrea

Horváth Ágnes

„Bármely külföldi zenei vagy művészeti társulat számára igen ritka és különleges lehetőség az, hogy ha a Lincoln Centerben léphet fel” – nyilatkozta Craig Engle, a Magyar Foundation kuratóriumának tagja – „Az, hogy a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett egyszerre vendégeskedik a Lincoln Centerben, kiváló tanújele annak, hogy milyen hatalmas tisztelettel viseltetnek országaink egymás művészete és kultúrája iránt.”

Horváth Lóczi Judit

Pol Kurucz

„Mint a Hungary Emerging egyik zsűritagja és egyben támogatója, rendkívüli örömmel tölt el, hogy a tíz kiválasztott magyar művész alkotása bemutatásra kerül. A Lincoln Center nagy presztízsű helyszín, a mostani program pedig kiválóan példázza az előadóművészetek és a vizuális művészetek közötti szinergiába vetett hitünket – kiváló kombinációt alkotnak. Őszintén hiszem, hogy a művek, amelyek a kiállítás során bemutatásra kerülnek, elnyerik a kifinomult New York-i közönség tetszését, hiszen a válogatást végző zsűrit többségében a New York-i művészeti szcéna kiemelkedő és jelentős képviselői alkották” – tette hozzá Ledényi Attila, az Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi művészeti vásárának alapító-igazgatója.

Mezősi Ágnes

Regős Benedek

A 2017–2018-as Hungary Emerging program amerikai utazásának következő – és egyben utolsó – állomása a decemberben megrendezett Red Dot Miami Art Festivalon lesz.

A Hungary Emerging program és kiállítássorozat fiatal, feltörekvő, Magyarországon és külföldön élő magyar képzőművészek alkotásait mutatja be. A program célja, hogy nemzetközi bemutatkozási lehetőséget adjon a feltörekvő művészeknek, valamint, hogy további művészeti együttműködéseket generáljon. Az idei pályázat nyertes művészei: BATYKÓ Róbert, BIRÓ Dávid, FAJGERNÉ DUDÁS Andrea, HORVÁTH Ágnes, HORVÁTH LÓCZI Judit, Pol KURUCZ, MEZŐSI Ágnes, REGŐS Benedek, SAXON-SZÁSZ János, TÓTH Angelika.

Saxon-Szász János

Tóth Angelika

A szervezők a közelmúltban az Art Market Budapest keretében jelentették be, hogy az első év sikereire építve a Hungary Emerging program 2019-ben is folytatódik.

További információk a Hungary Emerging programról: www.HungaryEmerging.com
Kapcsolat: hungaryemerging@magyarfoundation.com
További információk a MagyarFoundationről: www.MagyarFoundation.com
További információk az Art Market Budapestről:  http://artmarketbudapest.hu

Forrás: Art Market Budapest