Már több mint kétszázezer látogatója volt a jövő héten záró Frida Kahlo kiállításnak

Már több mint 200.000 látogató volt kíváncsi a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo kiállítására. A jövő héten vasárnap záró kiállítás az utolsó hétvégén, szombaton és vasárnap is hosszabbított nyitvatartással, este tíz óráig várja majd a látogatókat. A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlat az év legsikeresebb kiállítása Magyarországon.

A 20. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendezett tárlat régi adósságot törleszt, hiszen a közönség már régóta várta a csak sok évvel halála után világhírűvé vált, ám azóta is töretlen népszerűségnek örvendő mexikói művész magyarországi bemutatkozását.

A festőnő születésének 111. évfordulóján megnyílt kiállításon 35 alkotás – 26 festmény és 9 rajz – látható.  A tárlaton a művész védjegyévé vált önarcképei mellett szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az egyik legelső vászonfestménye, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék és szimbolikus tartalommal telített alkotások is.

További információ: http://mng.hu/idoszaki_kiallitasok/frida-kahlo-122937

Frida Kahlo
Önarckép majmocskával, 1945, Olaj, farost
56 x 41.5 cm
Col. Museo Dolores Olmedo, Xochimilco, México
Photo credit: Erik Meza/Javier Otaola
© Banco de Mexico, Diego Rivera Frida Kahlo Museums Trust, Mexico, D.F. by SIAE 2018

Forrás: Magyar Nemzeti Galéria