Sári Edina: MűNŐpauza – könyvbemutató

Szeretettel hívjuk és várjuk önt, téged a Nézőpontváltó Egyesület által kiadott Pauza-trilógia befejező része, a MűNŐpauzának a bemutatójára, egyben az első Magyar MeNŐpauza Nap megünneplésére!

Hazánkban a menopauzát, változókort ezentúl minden év november 8-án Magyar MeNŐpauza Nap-ként ünnepeljük.

Bár ezen sokak szerint nincs mit ünnepelni, a Nézőpontváltó Egyesület mégis a közbeszéd tárgyává teszi, és trendin átfogalmazza MeNŐpauzára a testi, lelki és szellemi problémákat okozó, változókori életszakaszt.

A menopausa összetett görög szó, meno havit, pausa szünetet, megszűntet jelent. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy negyvenes-ötvenes asszony megszűnik nőnek lenni!

Ha időben elkezd odafigyelni a teste jelzéseire és megpróbál a lehetőségeihez képest egészségesen élni: teljes értékűen étkezni, rendszeresen sportolni, szeretetteli párkapcsolatra törekedni, megragadva a pillanatot folyamatosan a jelenben lenni, megannyi örömteli nőiségben, viruló nőiességgel teli év vár még rá az utolsó havi vérzése után is.

Amikor már nem a holdfázis szabja meg az élet dolgait, nem kell számolgatni a napokat, gyógyszert szedni, óvszerről, tamponról gondoskodni, hanem bármikor felszabadultan vetheti bele magát a napsütötte tó vizébe, vagy szeretkezhet a párjával az év akár mind a háromszázhatvanöt napján.

Az egyesület kiemelt figyelemmel fordul a „nemlétező” férfi klimax problémáinak feltárására is, amely szintén sok testi tünettel és pszichés zavarral járhat, de kellő odafigyeléssel, az élet újratervezésével új szintre emelhető a férfiasság, a nők legnagyobb boldogságára.

Novemberben jelenik meg az egyesület hamar sikersorozattá vált Pauza-trilógiájának befejező része, a MűNőpauza duplanő regény, amely a MeNŐpauza nőregény, MAN♂pauza pasisztori folytatása.

Könyvbemutató helyszíne és időpontja:

Hermina Terasz Café&Grill Budapest, XIV. Hermina út 17. (Vakok Intézetével szemben), 2018. november 08. 17.30-19.30 óra.

Kérdések, amelyeket körüljár a regény és a szakértők: Hogyan éli túl az amúgy is válságba torkolló házasság a mellrákbetegséget? Túlélhető-e a mellrák? Hogyan lehet elfogadni-elfogadtatni a mellműtéttel megváltozott külsőt? Engedi-e a nő, hogy segítsen, támogasson a férj? Mi történik, ha az érintett elhallgatja a betegségét? Miért lesz plasztikaiműtét- és közösségi média függő egy változókorú nő? Mitől lehet boldogtalan az, aki szép helyen él szerető családdal és barátokkal körülvéve? Hogyan tud a válásig eljutni egy majd’ 30 éve tartó, kölcsönös szerelmen és tiszteleten alapuló házasság? Van-e visszaút a harmonikus párkapcsolathoz? Hogyan lesz aktív keménydrog használó egy huszonéves, egyetemista, jó családi háttérrel rendelkező lány? Lehet-e békében élni a maradandó testi és lelki következményekkel a továbbiakban? Ciki a vizeletinkontinencia? Hogyan hátráltatja a hüvelyszárazság a párkapcsolat intim részét? Betegségben kitart-e a holtomiglan-holtodiglan? Ki és mi segít a mindennapi nehézségek legyőzésében?
Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre keresi, és néha adja meg a választ a MűNŐpauza…
… persze a már megszokott, idilli toszkán és római hétköznapok bájával, nagy drámákkal, sok humorral, ízes olasz ételleírásokkal körítve.

Sári Edina író, egyesületi elnök

Ajánló