Szuperhős képességeket szerezhetünk a Da Vinci TV új sorozatával

Október 13-án indul a Legyek Szuper! c. sorozat, melyben a gyerekek azt vizsgálják, hogyan lehet a szuperhősök különleges képességeit megvalósítani a való életben. A repülés titkai, telekinézis, a mozgás varázsa, kicsinyítés-nagyítás, láthatatlanság – többek között e jelenségek tudományos magyarázatát ismerhetjük meg. Ismeretterjesztés és szórakozás ismét kéz a kézben minden szombaton délelőtt 10 órától. 

Nincs olyan ember, aki a szuperképességek gondolatával ne játszadozott volna. A legtöbb sci-fi filmben megjelenik valamilyen szuperképesség, gondolattal való irányítás, távoli tárgyak mozgatása, repülés, vagy hatalmas fizikai erő. Mind kíváncsiak vagyunk minden olyan dologra, ami az „átlagos” emberi képességeken túlmutat.

A legtöbb ember, ha 220 volt áramot vezetne végig a testén, akkor csúnyán megégne, a szíve is megállna. Vagy ki gondolná, hogy az ember képes elméjével szabályozni a testhőmérsékletét? Az anyag átalakítása is lehetséges lenne? Mit tudott Hulk, Pókember, Thor kalapácsa, Superman vagy Amerika kapitány?

A Da Vinci TV új sorozata a különféle izgalmas jelenségek tudományos hátterét vizsgálja. A Legyek szuper c. sorozatban a gyerek műsorvezetők azt kutatják, hogyan hozhatnak létre szuperképességeket. Felfedezik a repülés titkait, megtudják, hogy emelhetnek fel egy autót. Megpróbálják megállítani a puskagolyót, és lekicsinyíteni egy zacskó chipset. Az állatok különleges képességeire is fény derül.

A Da Vinci mottója az észrevétlen tanulás. Ez az új, inspiráló program a csatorna tematikájának megfelelőn szórakoztat és tanít egyszerre.

Forrás: Da Vinci Media
,