Végel Dániel és Végel László: VVV – Végel, Város, Víziók

Fotókiállítás megnyitó és irodalmi est 2018. október 16-án, kedden, 17 órakor a Cultiris Galériában – Örkény István Könyvesbolt (1137 Budapest, Szent István krt. 26.).

Végel Dániel és Végel László VVV – Végel, Város, Víziók című közös kiállítását P. Szűcs Julianna művészettörténész, a Mozgó Világ főszerkesztője nyitja meg.

Végel László (1941) Kossuth-díjas újvidéki író és fia, Végel Dániel (1977) fotográfus a szerzői a rendhagyó tárlatnak. A fiú szülővárosáról, a valaha többnevű Duna-parti városról, Neoplantáról, Újvidékről, Novi Sadról, Neuzatzról készített fotóit az édesapja prózai műveiből vett idézetekkel együtt mutatjuk be. A két nemzedék képviselője és a kétféle nyelvet használó alkotó között különös, virtuális dialógus alakul ki. A szövegek és a fotók nem egymás illusztrációi, hanem kétféle nemzedéki élmény és alkotói intenció termékei.

Beszélgetések Végel László könyveiről a szerző jelenlétében a Szépírók Társasága támogatásával.

Az irodalmi esten közreműködik Bojtár B. Endre, a Magyar Narancs főszerkesztője és P. Szűcs Julianna művészettörténész, a Mozgó Világ főszerkesztője. Moderátor Kőrössi P. József, a Noran Libro Kiadó vezetője.

„Úvidék, a kelet-közép-európai peremvidék. Vagy a balkáni peremvidék. Gyakran gondolok Grass Danzigjére vagy Magris Triesztjére. De legtöbbet mégis Márai Sándor Kassájára, hiszen valami itt is meghalni készül. Magyar író, mosolygok magamban. Lokálpatrióta! Olyan ez, mint egy borgesi történet.”- írta hajdanán Végel László. Ma vajon mit érez, mit gondol?

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

Forrás: Kossuth Kiadói Csoport
, ,