Armel Opera Festival – Őszi hírek

A 25 éves Nemzeti Kulturális Alap jubileumi rendezvényén, a Fesztivál Gálán egy népszerű programmal szerepel az Armel Opera Festival 2018. október 7-én, vasárnap este Pécsett, a Zsolnay Negyedben.

CONDUCT ME! a Pannon Filharmonikusok közreműködésével

Egy rövid karmesteri gyorstalpalót követően bárki kipróbálhatja, milyen az operairodalom legnagyobb klasszikusait játszó nagyzenekart vezényelni.

KARMESTER-KIKÉPZŐ: Vajda Gergely, karmester, zeneszerző, az Armel Opera Festival művészeti vezetője.

MŰSORON: Bizet: Carmen – Szvit, illetve Mozart Szöktetés a szerájból – nyitány.

Ez a játék kihagyhatatlan élmény a vállalkozó kedvű karmestereknek éppúgy, mint a drukkoló közönségnek. A Conduct Me! hatalmas sikert aratott korábban a Sziget Fesztiválon 2015-ben és 16-ban, a Jersey Operaházban 2017-ben, és idén nyáron a Tisza-tavi Fesztiválon. Szeretettel várjuk a közönséget, vasárnap este 8-kor az E78-ban!

HÍREINK A KÖZELMÚLTBÓL

Armel Opera Festival – LONDON

Az Armel Opera Festival szeptember 21-én nagy sikerrel mutatta be Londonban a Hackney Empire Színházban Udo Zimmermann: Weisse Rose című operáját a svájci Biel Solothurn Színház és Zenekar előadásában, amely a múlt évi Armel fesztiválon a Best Production díjat kapta a nemzetközi szakmai zsűritől.

Weisse Rose © Kállai-Tóth Anett

A londoni közönség az előadás végén a drámai hatást percekig tartó  néma csönddel, mozdulatlansággal jelezte, majd óriási ovációval ünnepelte a két főszereplőt – Marion Grange szopránt és Wolfgang Resch baritont, valamint Anna Drescher rendezőt és Kaspar Zehnder karmestert.

A Hackney Empire Színház harmadik alkalommal hívta meg az Armel Opera Festival díjazott előadásait, így 2016-ban a Szegedi Nemzeti Színház, Mozart: A varázsfuvola  c. operáját,  Alföldi Róbert rendezésében, 2017-ben az Avignoni Operaház, Bartók Béla: Kékszakállú herceg vára – rendező: Nadine Duffaut  / Eötvös Péter: Senza Sangue című operáját – rendező: Alföldi Róbert, idén ősszel pedig a svájci társulat  Weisse Rose c. operáját. Megtisztelő számunkra, hogy a Hackney Empire Színház különleges eseményként kezeli évről évre az Armel bemutatóit, és örömmel fogadja a díjazott produkciókat.

Armel Opera Festival – A virtuózok nemzetközi útja

2018. szeptember 22-én, az idén 70. évadját ünneplő London Mozart Players kíséretében lépett föl Kis Radu hegedűs, a Virtuózok 2017 Tinik korcsoportjának nyertese, aki az Armel Opera Festival díjaként kapta a londoni koncertfellépést.

A jubileumi évad nyitókoncertje Londonban, a St. John’s Evangélikus templomban, a híres zenekar központi helyszínén volt. A közönség hatalmas tapssal és ovációval ünnepelte a virtuóz és tehetséges fiatal művészt, akinek ez volt az első külföldi fellépése.

© Kállai-Tóth Anett

Kis Radu, London © Kállai-Tóth Anett

A múlt évben, szintén az Armel Opera Festival jóvoltából mutatkozhatott be Londonban, az LMP kíséretével  Holozsai Eszter fuvolista.

További információ: http://armelfestival.org/

https://www.facebook.com/ArmelOpera/

Forrás: Armel Opera Festival
,