DART Társulat: Nesama

A nagy sikerre való tekintettel, 2018. október 19-én a DART Társulat ismét előadja Nesama című darabját a Bethlen Téri Színházban. A Zsidó Művészeti Napok keretein belül bemutatott előadás a fesztivál egyik kiemelkedő produkciója volt, melynek különlegessége a nézők interakcióiban és Napsugár von Bittera különleges kosztümjeiben rejlett.

A korábban már Berlinben, Figueresben, Genfben, Myanmarban, Szaud Arábiában, Macedóniában és számos hazai színházban megmutatkozó együttes ezúttal a Bethlen Téri Színházban próbálja majd lenyűgözni közönségét.

A DART sajátja a magyar táncszférára ritkán jellemző játékosság, az önfeledt nevetés képessége – a magas szakmai tudás és pontosság ötvözése a boldog fiatalság határtalan
örömével.

Eddigi előadásainkat a Trafó Kortárs Művészetek Házában, MU Színházban, Artus Színházban, MOM Kulturális Központban, Nemzeti Táncszínházban láthatta a közönség.

https://drive.google.com/open?id=1IMJ5e7g30Fuz4GG0KFvc1e_MS1DrwW-E
https://drive.google.com/open?id=1DEvQcAzdudWJBKS2mDBfgyZDqeyVBsXj

Nesama

Leírás: „A nézők a bőrükön fogják érezni a táncosok lelkét! A darab különlegessége, hogy a nézők interakcióira épül, amellett zsigeri és elsöprő mozgásvilága igazán megmozgatja a nézők elemi ösztöneit. Célunk, hogy 50 percen keresztül senki se gondolkodjon, csak érezzen bennünket. „Varga Kinga”

Koreográfia: Varga Kinga
Táncművészek: Hortobágyi Brigitta, Hannah Eden, Kiss Tamás, Feicht Zoltán
Rendező asszisztens: Hanna Winter (London)
Producer: Krajcsik Zsolt
Operatőr: Gábor András
Jelmez: Napsugár von Bittera
Zene: Rona Geffen (IL), montázs
Helyszín: Bethlen Téri Színház

Támogatók:
Kultúr Produkciós Iroda, NKA, EEMI, Heti TV

Forrás: DART Társulat