Beszélgetés / Életjel – Válogatás az ICA-D Gyűjteményéből

Beszélgetés / Életjel – Válogatás az ICA-D Gyűjteményéből
2018. október 8. 19.00
art quarter budapest, aqb Project Space
Budapest, 1222 Nagytétényi út 48-50.

Az Életjel – Válogatás a Kortárs Művészeti Intézet-Dunaújváros gyűjteményéből című kiállítás kapcsán Deák Nóra, az ICA-D jelenlegi vezetője és Petrányi Zsolt, volt igazgató, az MNG Jelenkori Gyűjteményének vezetője mesél a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézet magalakulásáról, fennmaradásának nehézségeiről, mérföldkőnek számító eseményekről. Archív felvételek és izgalmas sztorik segítségével betekintést adnak az intézet nagy pillanataiba és a gyűjtemény alakításának folyamatába.

A beszélgetés, az emlékidézés mellett fontos kérdéseket is felvet a a vidéki kiállító intézmények helyzetéről, a nonprofit és forprofit szereplők kiaknázatlan lehetőségeiről és olyan finanszírozási problémákról, melyek a kortárs magyar képzőművészeti színtér megannyi képviselőjét érintik.

Életjel – aqb Project Space

Válogatás a Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros (Institute of Contemporary Art) gyűjteményéből az aqb Project Space-ben.

Művészek: Ádám Zoltán, Braun András, Brückner János, Csákány István, Csáky Marianne, Eperjesi Ágnes, Gémes Péter, Gerber Pál, Gerhes Gábor, Fehér Márta, Horváth Tibor, Kaszás Tamás, Kovách Gergő, Lovas Ilona, Nemes Csaba, Ravasz András, Katarina Sevic, Szalay Péter, Société Realiste, St. Auby Tamás, Szűcs Attila, Tarr Hajnalka, Várnagy Tibor, Várnai Gyula, Vincze Ottó

Kurátor: Deák Nóra

Forrás: art quarter budapest