ELLE Fashion Show-2018

Idén már a hatodik születésnapját ünnepli az Elle Fashion Show, az ősz legjobban várt rendezvénye! Az elmúlt évek során hagyománnyá vált, hogy ezen a népszerű rendezvényen mutatkoznak be a neves magyar divattervezők legfrissebb kollekciói. A látványos show, négy hazai divattervező egymást követő bemutatójának helyszíne ez alkalommal Budapest legújabb közösségi tere, a Budapest szívében, a Bazilika mellett található Société. Az egyedi komplexumban a nemzetközi divatüzlet mellett egy fine bisztró étterem is található, de kialakítottak itt kreatív kiállításoknak, művészeti és egyéb rendezvényeknek helyet adó tereket is.

Az idei Elle Fashion Show vendégei közül a Kata Szegedi látványvilágát a kontrasztokhoz való vonzódás jellemzi, illetve a játékos kísérletezés formákkal, textúrákkal és színekkel. Fő inspirációs forrásai a kortárs művészet és a youth culture, ami a kivitelezésnél különleges szabászati megoldásokkal és egyedi anyaghasználattal párosul. Ez a játékos és könnyed attitűd jellemzi a 21. századi modern személyiséget. A KATA SZEGEDI egyike a legismertebb magyar márkáknak, viselte Nicky Minaj és Roisín Murphy is, rendszeresen mutatkozik be nemzetközi divatheteken és felkapott fashion blogokban.

Kata Szegedi

A Je Suis Belle – Dévényi Dalma és KissTibor brandje – legújabb kollekciójában továbbviszi a korábbi hagyományainak eszmeiségét, az aprólékosan kidolgozott részleteket, a különböző díszítőtechnikákat, szokatlan anyagtársításokat és színkombinációkat, erős színeket. Öltözékeikkel karaktereket formál és fogalmaz meg. Pizsamás dívák, páváskodó kislányok, megbokrosodott bálkirálynők, enervált értelmiségiek, hebrencs nagyasszonyok suhannak a kifutón elmosva a banális és a luxus közti határokat. Illúzió, szemfényvesztés, varázslat árad, emlékfoszlányok és  gegek szövik át könnyeden a textíliákat, kendők és egyéb kincsek kelnek életre új kontextusban.

Dévényi Dalma, Kiss Tibor

Tomcsányi Dóri főképp a poszt-szocialista Magyarország boldog gyerekkori emlékeiből építi fel világát, bár ez a visszatekintő esztétika minden esetben high-end divattal és kifinomult minimalizmussal keveredik. Lehet, hogy a keleti blokk régmúlt napjainak női viselete és a legkorszerűbb technológiával előállított modern divat ellentétes fogalmaknak tűnnek. Ám a márka képes úgy ötvözni a kettőt, hogy az unikális összhatást kelt, amely a világ más pontjain is igazi különlegességnek számít. Tomcsányi számára fontos a szigorú rend és fegyelem, ám a szabályok mindig megszeghetők. A márka másik kulcseleme az az ekletikus és szellemes humor, amely minden feszültségtől megszabadítja a kultúrák közötti utazást, és a végeredményt könnyeddé és vidámmá teszi.

Tomcsányi Dóri

A 2019-es tavasz-nyári Nora Sarman kollekció inspirációja a klasszikus zenéből és képzőművészetből ismert Pasztorál zsáner, a kollekció múzsája pedig a mezítlábas Marie Antoinette. A pazarlás és a pompa királynője uralkodásának csúcsán egyszer csak a pásztorélet egyszerű és tiszta életmódja után kezdett el ellenállhatatlan vonzalmat érezni. Vágyott a vadvirágos és buja természet után, a pásztorélet ártatlan és tiszta szerelme után és ami a legfontosabb: vágyott a kényelmes és egyszerű ruhák után. A brokátok után muszlinra váltott, a hatalmas parókákat pedig szalmakalapra cserélte. Ez a kettősség inspirálta a kollekciót. A kollekcióban a különleges menyasszonyi és alkalmi ruháiról ismert tervező az alkalmiruha-készítés klasszikus technikáit eleveníti fel új szabásvonalakkal, egy új szépségideál, a mai nő számára.

Az Elle Fashion Show programjait és résztvevői:
12.30: Kapunyitás
Divatbemutatók:
13:00 JE SUIS BELLE – CAPSULE COLLECTION
15:00 KATA SZEGEDI – SS 19 Show
17:00 NORA SARMAN – SS 19 Show
19:00 TOMCSANYI – SS 19 Show
21:00 SOCIÉTÉ BUDAPEST styled by ELLE Fashion presentation

Időpont, helyszín:  2018. szeptember 29. Société Budapest, 1051 Budapest, Sas u. 15.

Jegyvásárlás: http://elle.hu/elle-fashion-show/2018/09/01/jegyvasarlas-2/

www.elle.hu

Forrás, fotók forrása: Elle Fashion Show