Hello Harlekin! – évadnyitó családi napot rendez a Harlekin Bábszínház

Szeptember 29-én 10 és 20 óra között a család minden tagját előadásokkal, koncertekkel és kézműves foglalkozásokkal várja a Harlekin Bábszínház. Az évadnyitó családi nap minden rendezvénye ingyenes.

Ahogyan Éry-Kovács András, a Harlekin Bábszínház igazgatója az évadnyitó társulati ülésen bejelentette, minden hónapban egy alkalommal szombatonként is várja a színház a családokat. Először szeptember 29-én kerül sor a Hello Harlekin! rendezvényre, amely ezúttal egész napos programot kínál: a délelőtt a legkisebbeké, kora délután az óvodásoknak, uzsonna után a kisiskolásoknak kínálunk programot, este pedig a középiskolásokat, az egyetemistákat és a felnőtteket hívjuk különleges játékra. A nap házigazdája Harli, a bábszínház kabalafigurája lesz.

10 órakor kezdődik a Kukucs, játszani vágyó 3 év alatti csöppségeknek és szüleiknek készült előadás. Ezt követi 11 órakor egy koncert, amelyen a Harlekin Kórus tagjai, azaz a színház művészei sokoldalúságukat és kreativitásukat bizonyítják be. Délben és 14 órakor is megnyílik a Mesekönyvszínház: a csodás képekkel illusztrált történetek után a meséhez kapcsolódóan közösen játszhatnak, bábozhatnak a résztvevők a Harlekin színészeivel.

A délután is tartogat izgalmakat. 15 órára várjuk azokat a lurkókat, akik kíváncsiak egy kis kalandor, azaz Hüvelyk Matyi nagy kalandjaira, ráadásul az előadás előtt további meglepetés előadással kedveskedünk a nézőknek. 16.30-kor rázendít a Mesebanda, a Harlekin Bábszínház zenekara. A bábos koncerten népszerű előadásaink legnagyobb slágerei hangzanak el.

Évek óta nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a bábművészet legújabb törekvéseit az ifjúsági és felnőtt korú nézőknek is megmutassuk. Idei első bemutatónk, a Grecsó Krisztián írta Stop ebbe a sorba illeszkedik, de kiegészül még egy különlegességgel. A fiatal felnőtteknek és szüleiknek is szóló produkció az interaktív játékot sem nélkülözi. Aki a 18 órakor kezdődő előadást választja, garantáltan nem mindennapi élményben lesz része.

A programok az évadnyitóra kívül-belül megújult Harlekin Bábszínházban és jó idő esetén szabadtéren is zajlanak, az előadások és koncertek mellett kézműves foglalkozásokkal, játékokkal és természetesen sok-sok bábbal, jegy- és bérletvásárlási lehetőséggel várjuk az érdeklődőket.

Az évad első „hivatalos” előadása szeptember 30-án 11 órakor a Hüvelyk Matyi lesz, erre jegyek a színház pénztárában válthatók.

Forrás: Harlekin Bábszínház
,