A kutyák szőrös gyerekek – vagy nem? Géczi János-Csányi Vilmos Őszi kék könyvbemutató

Géczi János évtizedek óta kutatja a szélsőséges magatartásformák természetét, a társadalom devianciaképét, az elfogadás és az elutasítás közösségi szintű gesztusait. Az Őszi kék immár a hatodik élettörténet-rekonstrukció, de az első olyan, amelynek egy világhírű professzor az alanya.

Csányi Vilmos pályája többször rendhagyó fordulatot vett. Ma mindannyian a sztártudóst látjuk benne, pedig szakterületének tudományos elfogadtatásáért évtizedekig kellett küzdenie, rengeteg elhallgatás, mellőzés, háttérbe szorítás kísérte munkásságát, mielőtt az áttörés megtörtént. Csányi hamarabb lett a világon mindenhol ismert bestselleríró, mint a legnagyobb szaklapok befogadott tudósa. Hogyan történhetett ez? Mi hozta el a változást? Milyen szerepet játszott és játszik a nagy etológus személyes életében a kert? Hogyan tekint Csányi Vilmos a gasztronómiára, az utazásra, a kultúrák diverzitására? Egyáltalán, hogyan lesz egy vegyészből a kutyaviselkedés-kutatás legnagyobb szaktekintélye?

Veiszer Alinda külön-külön mindkettőjükkel készített már tévés beszélgetést. Most együtt, hármasban ülnek le, hogy Alinda történeteket csaljon elő vendégeiből a csodálatos és szörnyű emberi természetről.

Időpont: 2018. 10. 04. 18:00
Helyszín: 1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1. Wenckheim-palota, fogadóterem

A teremben korlátozottak a férőhelyek, így mindenkit kérünk, aki szeretne a bemutatón részt venni, az regisztráljon a szpisjak.blanka@lira.hu email címen! (A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!) Mindenkinek válaszlevelet küldünk, akinek a jelentkezését még be tudtuk fogadni!

Az eseményről bővebben itt.

Forrás: Atheaneum Kiadó