“Római magyar emlékhelyek” ingyenes telefonos applikáció

Róma műemlékeinek megismerését számos könyv, kiadvány és videó segíti. Ellenben a több évszázados római magyar jelenléttel foglalkozó publikációk és útikönyvek száma már jóval szerényebb.

A Római Magyar Akadémia a Triesztben működő Poetriconart start up software house-zal együttműködésben jövő tavasztól egy olyan háromnyelvű (magyar, olasz, angol) “virtuális útikönyvvel” kápráztatja el az érdeklődőket, amelyhez hasonló eddig Olaszországban nem jelent meg.

Az alkalmazás egy római magyar kalandozásra hívja a két ország közös kulturális értékei iránt érdeklődőket és ingyenesen lehetővé teszik a turisták valamint bármely felhasználó számára, hogy egy regisztrációval való történő hozzáférés után be tudják azonosítani Róma város térképén a magyar érdeklődési helyeket illetve aktiválni tudjanak navigációs útvonalakat és hozzáférjenek az adott helyekre vonatkozó történelmi információkhoz illetve multimédiás tartalmakhoz. Ez utóbbiak aktiválásához real-world megoldások kerülnek felhasználásra.

Az alkalmazás 2019. tavaszától lesz elérhető. A Római Magyar Akadémia jelenleg a virtuális tartalmak összeállításán dolgozik.

Forrás: Római Magyar Akadémia