Végéhez közeledik a Budapest Rooftop Cinema 2018-as vetítéssorozata

Végéhez közeledik a Budapest Rooftop Cinema 2018-as szezonja, szeptember 23-án a Macskafogó vetítésével búcsúztatják az idei nyarat a szervezők.

A hét hátralevő részében azonban még négy filmmel várják az érdeklődőket, melyek között friss magyar alkotás, romantikus dráma és felújított klasszikus egyaránt található.

Szeptember 20-án, csütörtökön Wes Anderson egyik leginkább közönségkedvenccé vált alkotását, a Holdfény Királyságot tűzi műsorra a tetőmozi csapata, mely kedvességével és vidámságával még egy utolsó alkalommal valódi nyári hangulatot teremt a város fölött, a csillagok alatt.

Pénteken az év nagy meglepetését jelentő magyar film, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod 🙂 lesz látható. Schwechtje Mihály első nagyjátékfilmje a magyar filmgyártásban elsőként beszél hitelesen és megrendítően a mai tizenévesek mindennapos problémáiról, de nem csupán a fiatalokhoz, hanem a felnőttekhez is szól.

Szombaton főként a romantikus lelkeket várják a szervezők: Wong Kar-Wai, napjaink egyik legjobb és legismertebb távol-keleti rendezője a My Blueberry Nights – A távolság ízében nyugati sztárokkal (Jude Law, Norah Jones, Rachel Weisz, Natalie Portman) körülvéve magát egy megható és lehengerlő drámát alkotott.

Szeptember 23-án, vasárnap viszont sajnos elérkezik a szomorú nap, amikor a Budapest Rooftop Cinema lezárja 2018-as, sikerekkel és megpróbáltatásokkal egyaránt telített szezonját. Utolsó estéjükön a digitálisan felújított, magyar animációs klasszikus, a Macskafogót láthatják a filmrajongók.

Ezt követően ugyan a tetőmozi pár hónapra szünetelni kényszerül, de a szervezők ígérik, hogy az őszi-téli időszakban sem hagyják filmek nélkül a közönségüket: különleges helyszínen és izgalmas vetítésekkel készülnek, melyről hamarosan lerántják a leplet!

Forrás: Budapest Rooftop Cinema