A természet ihlette design és művészet

A természet inspirálta dizájn kihívásaival, illetve a biomimetika gyakorlati kérdéseivel foglalkozik október 10. és 12. között az art quarter budapestben megrendezett Biomimicry & Connectivity workshop. A három nap során nemzetközi szakértők vezetésével olyan kérdéseket járnak körbe, miként hatnak a biológiai organizmusok, a növények és állatok a különböző szakterületekre, s a természetben évezredek óta jelenlévő folyamatok hogyan integrálhatóak a művészetbe, építészetbe és a designba. Az első nap előadásai ingyenesen látogathatók.

A biomimetika képviselői- művészek, biológusok, kémikusok, építészek és mérnökök – olyan ötleteket ültetnek át a mindennapokba az állat- és növényvilágból, amelyek hasznosságát és hatékonyságát az evolúció évmilliárdokon keresztül igazolta. A természet által inspirálva nemcsak biológiai struktúrákat imitáló műtárgyak és design termékek születnek, de számos építészeti megoldás, közlekedési eszköz és az életünket megkönnyítő találmány is. A Design Hét keretében megrendezett angol nyelvű workshop a biomimetika gyakorlatait és kapcsolódási területeit járja körbe. A dizájn, az építészet, a filozófia, a technológia, a közgazdaságtan és a művészet területein kalandozó közös gondolkodást a témakörök ismert nemzetközi szakértői segítik. A workshopra főként építészeket, művészeket és dizájnereket várnak, de a bevezető előadás minden érdeklődő számára nyitott és ingyenes látogatható. A három nap során felmerülő ötletek kreatív írás szemináriumon nyerik el végső formájukat, és a workshop folyóiratában jelennek meg, az eseményt pedig egy közös parti zárja.

Jelentkezés: 2018. szeptember 30-ig, hello@designstudies.hu

Facebook event: https://www.facebook.com/events/863650117178944/

biomimicry_and_connectivity_design_week-1

Biomimicry & Connectivity – Arts & Design Workshop / Design Week
2018. október 10. és 12. között az art quarter budapestben

AN EXPLORATION OF CONNECTIONS IN THE PRACTICE OF BIOMIMICRY

PROGRAM

OPEN TO PUBLIC – TALKS & ECO TALKS PANEL /FREE/
10 OCTOBER
10.15-10.45 Biomimicry: Objects and Sustainability – Introduction Karina Vissonova (DK)
11.00-12.00 Eco talks – multiple experts panel
Signing up for closed sessions
Lunch at Art Quarter Budapest

CLOSED SESSIONS / WORKSHOP, FEES APPLY/
10 OCTOBER
13.00-13.30 Creative writing in design & arts world. Learning to think & write with an expert writer – tools and methods – Jaap Scholten (NL)
13.35-14.35 KEY LECTURE Parametricism, digitalism and biomimesis – toward a humanistic architecture – Levente Gyulai (HU)
14.45-15.15 Ecology & Technology – Bioethics – Ákos Maróy (HU)

11 OCTOBER
10.30-11.30 „Dialogue between a Designer and Design Philosopher Sabrina Stiegler (DE) and Karina Vissonova (DK)
11.40-12.10 Nature versus Culture in philosophy and art – László Nemes (HU)
12.10-13,00 Lunch at Art Quarter Budapest
13.00-13.30 Design & Crafts Rihards Funts (LV)
13.40-14.40 Art & Bio-philosophy/ scientific drawing technique Lilla von Puttkamer (DE)
Closing session with discussions

12 OCTOBER
11.00- 13.00 Discussion of the theme. Creating material for publishing – working collaboratively on the theme analysis with sketches, mind maps and other ideation tools. Thinking critically, communicating in writing an innovative and well thought-through individual response. Collected written materials, stories, sketches and interviews will be published in the workshop magazine. Closing session and an evening program.

The workshop is the first in a series delivered in a collaboration between the Art Quarter Budapest and the Institute of Advanced Design Studies. The program is also part of the Design Week Budapest event series.

Forrás: art quarter budapest
,