Várkert Irodalom – Férfi és nő – Madách Imre és a magyar dráma ünnepe, 2018. 09. 20., 19.00, Várkert Bazár, Rendezvényterem

Szeptember 20-án folytatódik a magyar irodalom nagyjait, izgalmas kapcsolatait, szerelmeket és barátságokat bemutató Várkert Irodalom-sorozat a Várkert Bazárban. Először kerül a magyar dráma az est középpontjába. Idén kettős évfordulót ünneplünk – 195 éve, 1823-ban született MADÁCH IMRE és 135 éve, 1883-ban mutatták be Az ember tragédiáját – szeptember 21-én, ezért ünnepeljük azon a napon a Magyar Dráma Napját.

VENDÉGEINK:

Huszti Péter színművész
Jankovics Marcell
rajzfilmrendező, író
Szinetár Miklós
színházi, opera-, tévé- és filmrendező, forgatókönyvíró

Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!”

Mit üzen ma Madách legismertebb drámája? Miképp reagál a kortárs drámairodalom Az ember tragédiájára? Hogy értették egykor és hogy értjük ma a teremtéstörténetet? Miképp kapcsolódik Paulay Ede, Zichy Mihály és Lugosi Béla a drámához?
Vendégeinkkel hanglemez, tévéjáték, rajzfilm, színpad és film is megidéződik egy különleges esten. Ebből az alkalomból az alkotó, a mű és a dráma előtt tisztelgünk – beszélgetéssel és felolvasószínházzal idézzük meg a szerzőt és halhatatlan művét, Az ember tragédiáját.

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna

Helyszín: Várkert Bazár, Rendezvényterem

Jegyár: 1.500 Ft

Részletek és jegyvásárlás: https://bit.ly/2OfbeiA

Helyszíni jegyvétel: Személyesen a Várkert Bazár pénztáraiban keddtől vasárnapig
10 órától 17.30 óráig.  http://www.varkertbazar.hu/jegyinformaciok