Ősszel is tudatosan: invitáló az „Everness Indián Nyár” fesztiválra

Szerző: Böjtös Kinga

Szeptember 13-án nyílt Alsóörsön az Everness Indián Nyár 2018 fesztivál, az önismeret, az egészséges életmód iránt érdeklődők ünnepe. Mozgás, tánc, jóga programok, zenei koncertek, workshopok, meditációs együttlétek, hangfürdők és számtalan egyéb program várja azokat, akik feltöltődnének az őszi Balaton partján.

Ami a fellépőket illeti, ezúttal is ott lesz Soma Mamagésa író spirituális tanító, előadóművész. Grecsó Zoltán a kortárs improvizációs tánc világába kalauzol majd, Inkret Bogi pszichológus pedig arról mesél, hogyan élhetjük úgy az életünket, ahogy mindig is akartuk. Kereszty András három napon átívelő előadássorozatában a gyerekkortól a jelenig tartó tudatos önismeretről, az egóval köthető barátságról és egy, a kultúránktól igen távol álló halálfelfogásról beszél majd és eljön Sütő Enikő jogász, modell, műsorvezető is, akivel a boldogságkeresés útján kalandozhatunk együtt. Lesz továbbá csikung, hatha, akro és hahota jóga, pilátesz, a táncos lábúaknak pedig NIA és táncos sejtedzés Matisz Viktóriával. Előadást tart – sok más között – Kiss Balázs Kúnó, író és Kun Szilvi, integrál szemléletű tréner is.

A zenei színpadon spirituális drum’n bass zenével, lágy, meditatív, máskor felpörgetett, latinos lüktetéssel fellép a ToSoDa Project, hang drumon játszik Manaman. A Samsara Boulevard közel 40 hangszer megszólaltatásával, zenével, őszinte  emberi hangokkal és mantraénekléssel hív különleges kalandra, péntek este pedig az Ecstatic Dance Budapest készül térbeli, időbeli hangutazásra és hozza el a Balaton partjára a partihangulatot.

–Az első Everness ilyenkor volt, kora ősszel. A közönségünk valójában ebbe a fátyolos fényes, balatoni hangulatba szeretett bele, amiben igen könnyű mélyülni, kapcsolódni. Az Indián Nyár nekünk is minden évben egy jutalomutazás magunk és a régi ismerősök felé. Ez egy kicsi, családias, intim lehetőség azoknak, akik önismerettel és még egy adag feltöltődéssel indítanák az őszt – mondja Klein Csaba fesztiváligazgató.

Az Indián Nyárra a belépés 14 év alatt ezúttal is ingyenes és a szervezők szeretettel várják a jól nevelt házi kedvenceket is.

Everness Indián Nyár 2018 Fesztivál: 2018. szeptember 13-16., Alsóörs, Pelso camping

További információ: www.everness.hu

Fotók forrása: Eveness Indián Nyár 2018 Fesztivál