Nagy sikerrel indult tegnap a Római Magyar Akadémia őszi kulturális évadja

Idén a Római Magyar Akadémia a RevitArt cimű kétnapos fesztivállal kezdte meg az őszi évadját. A tegnap este 19.30 órakor kezdődő rendezvénysorozat óriási sikert aratott az olasz közönség soraiban, közel háromszázan látogattak el a a Falconieri Palotába.

A Németh Pál által gondozott RevitArt című kortárs képzőművészeti kiállításon az érdeklődők  25 európai kortárs művész közel 50 művét tekinthették meg. Magyarországot Borbály Attila, Fürjesi Attila, Krnács Ágota, Kun Cecília, Palik Eszter, Sánta László, Szemethy Imre, Szemethy Orsolya, Szőke Erika képviselte.

A szervezők célja a Ceredi Nemzetközi Kortárs Művésztelep valamint a capenai SalGrotta Kulturális Egyesület bemutatása volt.

A kiállításmegnyitó során a két művésztelep elnöke (Fernando Urbani és Fürjesi Csaba) együttműködési megállapodást írt alá.

Nagy érdeklődés kísérte a megnyitót követő Cirkusz –KA trió koncertjét is, a Tevere partján két hónapnyi nyári szünet után, a közönség nagy örömére, ismét magyar dallamok csendültek fel.

Holnap szeptember 14-én, a fesztivál 19.00 órakor Capena városának főterén (Piazza del Popolo) folytatódik egy művész találkozóval, amely során felavatásra kerül Hervé-Lóránth Ervin legújabb monumentális szobra. A szoboravatást követően a közönség egy magyar gasztronómiai bemutatón/kóstolón vehet részt illetve az azt követő Köles Eliza Group és Cirkusz-KA koncerten.

Cirkusz-KA

Forrás: Római Magyar Akadémia