Újra Szamosi Zsófiával forgat az Oscar-díjas Deák Kristóf

Augusztus végén megkezdődött a Foglyok című tévéfilm forgatása, melyet az Oscar-díjas Deák Kristóf rendez.

Foglyok, forgatás

A Foglyok az ötvenes évek elején játszódik Budapesten. Egy átlagos család életébe két ÁVO-s alakjában betoppan a hatalom, és innentől kezdve nemcsak hogy a család tagjai nem hagyhatják el a lakást, de minden érkező rokon és ismerős is fogságba esik. Az igaz történetet feldolgozó film forgatókönyvét Vörös András írta, a film a korszak fojtogató, paranoid hangulatát groteszk humorral ötvözi majd.

Foglyok, forgatás

A főbb szerepekben Szamosi Zsófia, Fekete Ernő, Sodró Eliza, Porogi Ádám, Molnár Levente, Lengyel Ferenc, Jászberényi Gábor, Kardos Róbert, Csőre Gábor, Soltész Bözse és Vasvári Emese lesznek láthatóak.

Foglyok, forgatás

A Foglyok operatőre Gózon Francisco (Haggyállógva Vászka, Iszka utazása), látványtervezője Valcz Gábor (Moszkva tér, Félvilág, Lajkó: Cigány az űrben), jelmeztervezője Sinkovics Judit (Testről és lélekről, Kojot). A forgatókönyvet Vörös András írta. A film vágója Csillag Mano, zeneszerzője Balázs Ádám, hangmérnöke pedig Péterffy Máté – ők hárman Deák Kristóf Mindenki c. kisfilmjében is közreműködtek már.

Foglyok, forgatás

A film gyártója a Filmfabriq, producerei Dreissiger László és Osváth Gábor. A film a Magyar Média Mecenatúra Fehér György-pályázatán nyert támogatást.

A húsznapos forgatás szeptember 16-ig tart.

A bemutató 2019-ben lesz a Duna Televízió műsorán.

Foglyok, forgatás

Forrás: Filmfabriq