Velence: a Lavazza közreműködésével újult meg a legendás Caffé Paradiso

A nemrégiben megkezdődött Velencei Nemzetközi Filmfesztivál jó lehetőséget kínál a látogatók számára, hogy a mozifilmek sztárjai mellett Velence művészetét és építészetét is felfedezzék. Ilyen megismerésre váró épület, a város egyik ikonikus kávézója, a filmfesztiválnak is otthont adó Biennale falai alatt megbújó Caffè Paradiso, amely a Lavazza segítségével újult meg és nyitotta meg újra kapuit a vendégek előtt.

A kávézó megújításához – amely hivatalosan szeptember 5-én nyitott meg újra – a Lavazza Cino Zucci, a cég torinói, Nuvola elnevezésű központjának építészét, valamint a művész és tervező Elena Salmistrarót hívta segítségül.

„A bár olyan, mint egy tér miniatűrben” – mondta Cino Zucchi, olasz építész. „A Caffè Paradiso új pultját úgy tervezték, hogy kaleidoszkópként viselkedjen, visszatükrözve az emberek mindennapi tevékenységeit. A kortárs formák és anyagok váratlan rezonanciákat generálnak a velencei kultúra hagyományos elemeivel, mint például a földi tükrök és Harlequin jelmezek.”

A Caffè Paradiso újbóli megnyitása – egy hosszú és csillogó történelemmel rendelkező találkozóhely (melyet olyan művészek látogattak, mint Rodin, Klimt, Kandinsky, Picasso és Warhol) – tökéletesen illeszkedik a Lavazza filozófiájához, amely a kávézót, mint a kultúra és a történelem első „közösségi médiájának” fő csomópontjaként tartja számon. Ez az együttérzés szimbóluma, amely segített létrehozni és terjeszteni az új ötleteket és műalkotásokat Velencében, amely a világ egyik legtermékenyebb nagy művészeti és kulturális projektje.

A Lavazza régóta elkötelezett a képzőművészetek támogatása iránt, beleértve a múzeumok és kiállítások támogatását, a fotózást előtérbe helyező, minden évben megjelenő Lavazza naptárt, a tévés és filmes együttműködéseket, valamint olyan eseményeken való részvételt, mint a “Night Before the Oscars” jótékonysági est, valamint a Golden Globe-gála, ahol a Beverly Hiltonban berendezett Lavazza pop-up kávézóban kínál kávékülönlegességeket a vendégeknek.

Forrás: Lavazza
,