Pipacsok borítják el a Papaver Cousins tagjait / Papaver Cousins – The Clouds Are Moving Fast Here / Klippremier

Az énekes-dalszerző duóként indult Papaver Cousins még tavasszal jelentette meg második nagylemezét. A Bad Writing dalait már Liverpoolban, Walesben és St. Gallenben is eljátszották, szeptember 14-én pedig az A38 Kiállítóterében tartják lemezbemutató koncertjüket, előtte azonban még egy klipet is forgattak.

„A The Clouds Are Moving Fast Here című számunk arról szól, hogy bármi ér is minket, olyan elképesztő nagy baj nem történhet velünk. Igazából annak az érzésnek a megengedése, hogy mennyire kiszolgáltatottak is vagyunk saját magunknak, s ennek a felismerése milyen kontrollt ad a kezünkbe. A klip teljes egészében a rendező, Barcsai Bálint ötlete alapján készült. Úgy érzem, nagyon érti azt, ami a dal és a Papaver Cousins lényege. Jó élmény volt ezzel a stábbal dolgozni, és látva azt, hogy értik a dolog esztétikumát, könnyű volt teljes egészében átadni nekik az irányítást” – meséli Szendrey-Nagy Olivér. A nagy, fehér stúdióban forgatott klip a Papaver Cousins két tagjára, szél effektre és pipacsszirmokra épít. Nem véletlenül.  „A papaver szó latinul pipacsot jelent. Olivér egy kis faluban nőtt fel, és egyszer, amikor az édesanyjával a környéken autóztak, megálltak egy hatalmas pipacsmezőnél. Itt Olivér anyukája – akinek ez a kedvenc virága –, elmesélte, a pipacsnak annyira vékony a szára, hogy nem tudja az ember hazavinni, és betenni egy vázába, mert elhervad, amint leszakítjuk. Így akkor és ott kell gyönyörködni benne, ahol épp virágzik. Ennek a szimbóluma annyira megtetszett nekünk, hogy magunkra vettük a nevét.” – árulta el Nagy Barnabás.

A Bad Writing egyébként egy jóval könnyedebb hangvételű lemez, mint amit eddig a fiúktól megszokhattunk, de a legfőbb változás, hogy az albumot zenekari felállásban rögzítették. Ez a hangzás ugyanis jobban kibontja a szerzőpáros szándékait, de mégis megtartja a rájuk jellemző intimitást.  A lemezen és a koncerten Hegyi Zoltán nagybőgőn és basszusgitáron, Süli Tamás dobon, Barta Gyöngyi csellón és Fésűs Ádám billentyűs hangszereken működik közre. A Papaver Cousins szeptember 14-én nemcsak az új album anyagát mutatja be, hanem visszanyúlnak a kezdetekig, így egy koncerten tekinthetjük át, hogy az akusztikus-folkos daloktól miként tértek át a nagyívű, klasszikus értelemben vett rockra.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1903307806380355/

Forrás: Papaver Cousins