Műteremjáró séták – Ismerje meg a Hegyvidék művészeit! Veszely Ferenc festőművész műterme

Szeptemberben Veszely Ferenc festőművész műtermébe nyerhetünk betekintést, aki 1968-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, ahol Barcsay Jenő, Kádár György és Konecsni György voltak a mesterei. Berlinben, Kairóban és Londonban járt tanulmányúton. A Makói Grafikai Műhely alapító tagja. 1986–1993 között a Budavár Alkotóközösség művészeti vezetője, tizenhárom évig a Magyar Iparművészeti Főiskola óraadó rajztanára, illetve az előkészítő tanfolyam vezetője volt. Három évtizeden át járta a világot a Hungexpo grafikusaként, miközben tizenkét évig volt a Vidám Színpad szcenikusa.

Folyton kísérletező és megújuló stílusú képei között jelentős helyet foglalnak el pop art alkotásai. Készít montázst, kollázst, mozi- és színházi plakátterveket, installációkat, alkalmazott grafikai műveket, olajfestményeket. Az utóbbi években kedvelt motívuma a szőlő. Festményein a szőlőszemek, szinte gömbbé alakulva, a teljességet szimbolizálják, élénk, erőteljes színeikkel, néhol finom humorral társulva, szuggesztív hatást gyakorolnak a nézőre.

Dörgicsei udvarházában megalapította az Ól-Galériát, ahol számos képzőművész számára biztosít bemutatkozási lehetőséget.

A beszélgetés Feledy Balázs művészeti szakíró közreműködésével valósul meg.

Időpont: 2018. szeptember 8., szombat, 11:00

A műterem befogadóképessége miatt a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékukat kérjük, hogy az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen, vagy a +36 1 225-7160-as telefonszámon jelezzék.

A részvétel ingyenes.

Forrás: Hegyvidék Galéria