Hétvégi programok a Ludwig Múzeumban

Idén is lesz Dunapest fesztivál, fókuszban a Dunával, városi sétákkal, koncertekkel, művészeti programokkal, a hétvégén, szeptember 1-től 3-ig. Az eseménysorozatban természetesen a Ludwig Múzeum is részt vesz családi és szabadtéri programokkal, illetve exkluzív tárlatvezetésekkel. 

PROGRAMOK

INTERAKTÍV TÁRLATVEZETÉS A MOMENTÁN TÁRSULATTAL ERWIN WURM KIÁLLÍTÁSÁBAN

Vajon mitől válik egy tárgy, különösen egy használati tárgy szoborrá és mi a szerepe a szoborrá válás folyamatában magának a nézőnek?

A Momentán Társulat interaktív tárlatvezetése során az improvizáció segítségével, a nézők aktív bevonásával és persze színházi eszközökkel kísérli meg az Erwin Wurm által feltett kérdések megválaszolását, természetesen sajátos humorral, közvetlenséggel és persze intelligenciával.

2018. augusztus 31. 18.00–19.00, Ludwig Múzeum, 1. emeleti kiállítótér

BELÉPŐJEGY: 1600 Ft 

SAM HAVADTOY ÉS NEMES ATTILA KURÁTOR TÁRLATVEZETÉSE A HUSZÁRLÉPÉSBEN – SAM HAVADTOY NEW YORKBAN C. KIÁLLÍTÁSBAN

A művész, Sam Havadtoy és a kiállítás kurátora, Nemes Attila tárlatvezetése

Egy képzőművészeti karriert sok szempontból vizsgálhatunk, így például afelől a kapcsolatrendszer felől, melyben a művész először próbálja ki, alakítja ki saját nyelvét. Sam Havatoy történetei, munkáihoz kapcsolódó és személyes „sztorijai” legtöbbször azokhoz az ismerősökhöz, barátokhoz kapcsolódnak akikkel a New Yorkban eltöltött évei alatt ismerkedett meg.

Szeptember 1. 16.00–17.00 Ludwig Múzeum, 1. emeleti kiállítótér

BELÉPŐJEGY 1600 Ft

CSALÁDI DUNA PROGRAM

A két órás műhelyfoglalkozás során a részt vevők játékos, interaktív módon megismerkednek a kiállítás néhány műtárgyával, majd azokra reflektálva mindenki saját alkotást is készíthet. Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel a HUSZÁRLÉPÉSBEN – SAM HAVADTOY NEW YORKBAN című kiállítást.

Szeptember 1. 10.30–12.30 Kiállítótér, 2. emelet

A CSALÁDI Duna Programra szóló programjegy ára 600 Ft/fő. A részvételi szándékot, kérjük, jelezzék, megelőző péntek 17.00 óráig a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen! A programon max. 20 fő vehet részt.

FOGLALJ TERET MAGADNAK A DUNA PARTJÁN!

Járd be a Tér-foglaló városi sétalappal a Szabadság híd és a Rákóczi híd közötti, budai és pesti Duna part épített emlékeit, közösségi tereit, látványosságai és foglalj magadnak teret a családdal, barátokkal vagy akár egyedül, gyalog vagy két keréken!

A Ludwig Múzeum és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum együttműködésével létrejött Tér-foglaló feladatlap letölthető IDE KATTINTVA vagy felvehetők a múzeumokban.

Forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum