Ősbemutatók és új kamaraterem a Spirit Színházban – Bodrogi Gyula, Gulyás Dénes, Czukor Balázs és kaposvári fiatalok is bemutatkoznak az új évadban

Új játszóhellyel és számos bemutatóval készül a 2018/2019-es évadra a Spirit Színház. Bodrogi Gyula Az őslakó című film színházi adaptációjában debütál a teátrumban, míg Gulyás Dénes operaénekes első prózai rendezésében Thomas Mann Mario és a varázsló című művét állítja színpadra.  

Perjés János, Szalay Bence © Csányi István

2015 októberében a Chatszoba című előadással nyílt meg a Margit híd budai hídfőjénél a Spirit Színház. Három évvel később, először a pszichothriller felújított változata lesz látható a teátrum új kamaratermében Réti Barnabással és Nagy Enikővel a főszerepben. „Már javában zajlanak az első bemutatóink próbái, és végéhez közeledik a kamaratermünk kialakítása, amely szinte szobaszínházi élményeket ígér majd” – emelte ki Hangyál Judit, a színház igazgatósági menedzsere. 

Az évad első bemutatója szeptember 20-án Oscar Wilde Dorian Gray című műve lesz. A darabot Czeizel Gábor állítja színpadra, Eszes Szabolcs és Bakonyi Alexa főszereplésével. Október 3-án magyarországi ősbemutatóként kerül színre a Mennyit érünk című darab, amelynek középpontjában egy különleges apa-fia kapcsolat áll. Sztárek Andrea rendezésében Perjés János és Szalay Bence játszik. Az exkluzív, szinte zártkörű kamaraterem első bemutatója, Thomas Mann Mario és a varázsló műve szintén az ő párosukkal kerül színre. A világszerte ismert operaénekes, Gulyás Dénes pedig ezzel a darabbal debütál prózai rendezőként. A különleges térben kerül színre „Az óceánjáró zongorista legendája” is, melyben Perjés János mellett Megyeri Balázs kelti életre az előadásban élőben játszó zongoristát. Maria Callasról szól a Mesterkurzus című előadás, amelyben Nagyváradi Erzsébet játssza a legendát.

Régen várt bemutató „Az őslakó” című film színpadi adaptációja, melynek ünnepi, decemberi bemutatójára már alig kapható jegy. A Bányai Gábor által jegyzett előadásban lép először színpadra a Spiritben Bodrogi Gyula.

Hegyi Barbara © Csányi István

Januárban Voith Ági jutalomjátékaként kerül színre az Örökké…szabadon..., egy keserédes igazi színház, amelyben a színésznő partnere Varju Kálmán lesz. A szerelem forgandó című angol komédiát pedig Bányai Gábor állítja színpadra, ebben az előadásban mutatkozik be először a Spirit Színházban az Oltári csajok című sorozatban népszerűvé vált Michl Juli. Február a „nagyasszonyaink” hónapja lesz: Hegyi Barbara, Igó Éva és Kocsis Judit keltik életre a legendás Csütörtöki hölgyeket. A tervek szerint márciusban a Karamazov testvérekben kaposvári fiatal művészek mutatkoznak be, az előadást a Nemzeti Színház tagja, Nagy Márk álmodta színpadra és rendezi. Az április Neil Simon ősbemutatóé. A London lakosztály jeleneteiben többek között Elek Ferenc, Marjai Virág es Hegyi Barbara lép színpadra, Jantyik Csaba rendezésében. Czukor Balázs „Az arab éjszaka” című darabot rendezi májusban, majd júniusban a legendás film, az Angyalok Amerikában színházi adaptációját állítják színpadra.

További információ: http://spiritszinhaz.com/

Facebook: https://www.facebook.com/spirit.theatre/

Forrás: Spirit Színház